Foto: RTL

Hrvati šokirani Večerom za 5, na jelovniku bili golubovi: ‘Stvarno trebaš biti munjen’

Autor: I.D.

Strojarski tehničar Stjepan Culi veseo je, voli dobru zabavu i druženja te se iz tog razloga prijavio i u ‘Večeru za 5′ U goste su mu stigli dimnjačar Marko, mesarka Gabrijela, poduzetnik Darijo i umirovljenik Dragutin. Za svoju emotivnu zagorsku večeru Stjepan je dobio tek 24 boda.

‘Golubove radimo s puno luka’

Pripremu večere Stjepan je započeo predjelom. ‘Leteći odred’ ekipu je asocirao na fazana, koji je domaćin naveo na popisu sastojaka. Juhu od fazana i fazanke Stjepan je pripremio uz obilnu količinu povrća i domaće rezance, a potom se bacio na desert.


‘Okusi starog Zagorja’ iduće je jelo koje je Stjepan pripremio. Bili su to domaće kukuruzne štrukle na žaru pod pekom. Nakon toga na red je stiglo glavno jelo. ‘Leteći odred 2’ skrivao je golubove (iz uzgoja), koji se prvi put pripremaju otkako je ‘Večere za 5’.

“Golubove radimo s puno luka”, savjetovao je Stjepan čiji je otac bio lovac.

Foto: RTL

Hranu koju je jeo u djetinjstvu, Stjepan je pripremio svojim gostima, a tijekom razgovora o svom ocu, domaćin se skoro rasplakao.

Prije negoli je ponudio aperitiv, domaćin je ekipi predstavio viteško društvo Svetog Križa Lobor, koji su demonstrirali pucanje
iz kubure.

“Vidjela sam prije kuburaše, užasavam ih se i užasno ih se bojim”, otkrila je Gabrijela, kojoj je aperitiv dobro došao nakon pucnjeva.

“Svidio mi se doček”, zaključio je Marko. ‘Leteći odred 1’ prvi je stigao pred ekipu na stol. Priznao je ekipi da mu je supruga pomogla pri izradi tjestenine za juhu, a zbog toga je Stjepan zaradio sitne zamjerke.

Foto: RTL

“To je po meni automatski ocjena manje”, jasan je bio Darijo.
“Juha je bila korektna, bilo je komadića mesa od fazana i za početak sam bio dosta zadovoljan”, dodao je poduzetnik.

“Ništa posebnije ili drugačije od okusa juhe od kokoši”, slikovito je svoje dojmove sumirala Gabrijela.

Od ‘Ljubav je na selu’ do ‘Večere za 5’: Stela sebe smatra zvijezdom, a to dokazuju i ove fotografije

Glavno jelo ‘Leteći odred 2’ bilo je iznenađenje za ekipu. Dinstane golubove je poslužio uz domaće žgance i domaći kukuruzni kruh.
“Glavno jelo mi na prvu nije bilo apetitlih”, ocijenio je izgled glavnog jela Darijo. Pohvalio je, pak, ambijent koji je Stjepan s trudom uredio.

Ekipe se dojmila i domaćinova vinoteka, no primijetili su i da je Stjepan jako malo vlastite večere pojeo. “Malo više me razočarao kod glavnog jela taj batačić, na dijelu kože su se baš vidjele dlake”, kritična je bila Gabrijela.

Uskoro je gostima Stjepan ispričao o svom ocu i večeri koju je zapravo njemu posvetio. “Da nije bilo tog monologa, mi bismo bili opušteniji, večera bi bila veselija”, komentirao je Marko.

Hrvatima dozlogrdila ekipa u Večeri za 5: ‘Negledljivo. Užas od bahatosti i samoljublja’

“Lijepo je da se drži tradicija”, dodao je, pak, Darijo. Golubovi se nisu baš proslavili, no uslijedio je i desert. Štrukli iz krušne peći s domaćim bučinim uljem stigli su posljednji, a zamjerke su se krenule nizati.

“Žena je napravila rezance, kruh, štrukle, pola toga. Pa onda je žena mogla i poslužiti tu večeru”, oštra je bi Gabrijela na kraju.

Foto: RTL

“Ne zamjeram to što mu je netko pomogao”, drugačije je razmišljanje pokazao Dragutin. Marko je udijelio Stjepanu sedam bodova, a puno stroža bila je Gabi. Stjepanu je dala tek četiri boda. “Moja ocjena za večerašnju večeru je 4, domaćin nije sam radio tijesta, na golubu sam našla dlake, a desert je bio presuh”, jasna je bila mesarka.

Darijo je dao šest bodova, također zbog pomoći koju je domaćin imao sa strane. Dragutin je zaključio bodovanje sa sedam bodova.

Gledateljima se nisu svidjele ocijene

Naime, Hrvati su na društvenim mrežama komentirali da je Stjepan ipak zaslužio veće ocijene za večeru jer se takva hrana ne prezentira često te su istaknuli da se stvarno potrudio oko jela.

“Neki ne razlikuju goluba od fazana, neki dlake od perja a svi nešto mudruju. Neki ne vole ovo neki ono, pa ti pogodi? Jelovnik se radi puno prije kuhanja. Kod prijave. Pa kako znati tko što voli? Zašto dati lošu ocjenu ako nešto ne voliš”, “Zaslužio je veće ocjene svakako”, “Ekipa nije pravedna”, “Stvarno trebaš biti munjen da daš 4”, “Stvarno se potrudio, ovi filozofiraju”, “Gabi, pametuješ bez veze”, “Gabi se pravi pametna”, “Trebao je dobiti veće ocijene”, glasili su neki od komentara.

U Večeri za 5 pobijedila umirovljenica pa se zaorila Thompsonova himna

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.