Pexels

Hrvat iz Crne Gore izazvao kaos na Balkanu: ‘Hercegovci bi iskompleksirali i Brada Pitta’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Svi smo čuli za različite stereotipe o Balkancima, ali koliko su oni zapravo istiniti, i koliko smo spremni smijati se vlastitim osobinama? Jedan je Hrvat iz Crne Gore odlučio napraviti  ‘veselo’ putovanje kroz regiju iznoseći na Redditu neke od karakternih osobina i poznatih stereotipa Bosanaca, Hercegovaca, Srba i drugih, a dotaknuo se i Hrvata.

Sve je počelo s temom u kojoj su korisnici Reddita trebali opisati ”regionalne razlike Srba”. Nizali su se razni komentari, a onda se javio reditovac koji se izjasnio kao Hrvat s podrijetlom iz Crne Gore, rođen i odgajan kao Hrvat. On je odlučio opisati vlastito iskustvo te dodatno potaknuo raspravu, ali i nasmijao mnoge.


“Bosanci – ‘Manje vole pare od Hercegovaca”

“Bosanci: Manje vole pare od ovih iz Hercegovine ali su prostodušniji i veseliji, sa druge strane opasniji su u sukobu, brži na nožu, zajebaniji, manje inteligentni i snalažljiviji od Hercegovaca ali puno više koriste silu. Većina ih bez obzira na vjeru/etnos ima karakterističan oblik glave, velika i kockasta, da se ne uvrijedi nitko, nekim muškarcima to dobro stoji pa izgledaju Chad. Srbi iz Bosne su teški nacionalisti, veći od Hrvata iz Bosne, vjerojatno zbog onog dijela povijesti 41.-45. di su puno više naje*ali. Ipak trenutno jedini korpus srpskog naroda koji rapidno popravlja odnose sa Hrvatima i vice versa. Imaju daleko najviše turskih običaja, bar ovi iz hrvatskog korpusa ako se usporede sa ostalim sunarodnjacima.”

”Hercegovci  – Iskompleksirali bi i Brad Pitta”

Hercegovci: Zajebani, za razliku od Bosanaca ne vole se šalit na svoj račun nego najčešće na tuđi, a šale su im brutalne. Slično kao i Crnogorci vole se uzdizat i hvalit. Ko u društvu kao dođoš se snađe u Mostaru taj ima brutalnu socijalnu inteligenciju i karakter jer ako te uvate u šegu iskompleksirali bi i Brad Pitta. Šta se tiče hrabrosti jedan general ih je dobro opisao: “Kad se juriša i kad smo nadmoćniji Hercegovci su u prvim redovima i nema boljih boraca, kad smo u govnima i kad se branimo e onda prvi kukaju i bježe.” Manje koriste silu, više priču. Drže se zajedno kao Židovi, da u Hercegovini ima brojčano Srba kao Hrvata e tada bi Crnogorci po Beogradu dobili ozbiljnu konkurenciju, mislim čak i da bi popušili u toj priči. Fizički malo viši i dosta suhonjaviji od Bosanaca. Vladaju Zagrebom

NAJGORI STEREOTIPI KOJE DRUGI NARODI IMAJU O HRVATIMA! Neki nas gledaju svisoka: Francuzi su najbolji kuhari, Talijani ljubavnici, a Nijemci mehaničari. Što stranci misle o Hrvatima?

“Beograđani – Nenormalno slabi na Dalmaciju”

Beograđani: Las Vegas južnih Slavena. Velik grad kojem gravitira cijela Srbija i pola Bosne pa je teško napravit neki stereotip ali primjetio sam da oni koji su tamo rođeni i odrasli su ipak nešto drugačiji, pogotovo oni šta su druga-treća generacija. Uglavnom su šmekeri ali vole se kurčit, nacionalisti ali već sljedeći trenutak su na “Ko nas bre zavadi braćo”. Imaju dosta malograđanštine i tog urbanog šovinizma isto kao Zagrepčani, vole se držat visoko i gledat posprdno. Nije da sam malo puta upoznao “pravog” Beograđanina, čak i nacionalistu koji više hejta neke dole provincijalce iako su Srbi nego neke Hrvate. Istu stvar rade i Zagrepčani u obrnutom slučaju. Nenormalno slabi na Dalmaciju, u zadnje vrijeme pogotovo nakon rata i napada na Srbe im se gura Istra kao fazon tog kruga trojke ali opet najviše vlaže na Dalmaciju i taj naglasak. Od svih Srba imaju najizraženiji love-hate odnos sa Hrvatskom. Opsesivno hejtaju Crnogorce isto kao i Zagrepčani Hercegovce.

‘ODUDARA OD STEREOTIPA’: Isplivala fotografija Čolićeve supruge, skoro nikad se ne pojavljuje u javnosti i to s razlogom
“Crnogorci – Cosa Nostra priča”

Crnogorci: Ja sam iz Crne Gore pa sam dole često, a što reći, uvijek ista priča, mi najbolji, mi najčasniji, mi najjači, mi ovo mi ono, mi, mi, mi, onda već sljedeći trenutak poseru se po onome čime su se hvalili. Daleko najpatrijahalniji od svih južnih slavena i čitavi su u tom fazonu, Cosa Nostra priča. Treba spomenuti da ima stvarno puno njih koji opsjednuto drže do svoje časti i riječi, ono fazon vitez srednjeg vijeka, procentualno najviše od svih u exYu ima takvih ali većina ih je samo takva na jeziku. Stereotipno kad pomiješaš mentalitet Dalmatinaca i Hercegovaca dobiješ CrnoGorce. Moji Bokelji malo odstupaju od toga, mi smo crnogorska Istra/Vojvodina”, napisao je reditovac.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.