4film

HRT pokreće novi biografski serijal o uspješnim ljudima s naših prostora

Autor: dnevno.hr

Dokumentarni serijal nastao je u produkciji Hrvatske radiotelevizije i produkcije Četiri film, a nositelj projekta je tvrtka Paragon

U nedjelju, 14.1. u 20:40 na HRT1 kreće nova dokumentarna serija “Mistika uspjeha”, u režiji Ivone Juka. Koncept serijala u 10 nastavaka osmislio je Denis Kuljiš, a prati 10 biografskih priča o uspjehu istaknutih pojedinaca s naših područja.

Vlastite priče o uspjehu s hrvatskim gledateljima podijelit će Nikola Bašić, Nenad Bakić, Ivo Boscarol, Juroslav Buljubašić, Zrinka Cvitešić, Peter W. Galbraith, Asim Kurjak, Boris Podrecca, Anton Tus i Dragan Živadinov. Svatko od njih na sebi svojstven način opisuje svoje početke, najveća dostignuća i izazove te projekte kojima se bavi u posljednje vrijeme. Naše protagoniste iz različitih područja društvenog života povezuju značajna dostignuća svjetskih razmjera, kako u vlastitoj profesiji, tako i zajednici unutar koje djeluju.

U prvoj epizodi upoznajemo arhitekta i akademika Nikolu Bašića, kojega javnost prepoznaje prvenstveno kao tvorca Morskih orgulja u Zadru. Kao osoba duboko ukorijenjena u svoj mediteranski zavičaj, njegova veza s Murterom i Kornatima obilježava osobni pristup arhitekturi vidljiv na njegovim djelima u Zadru i Šibeniku.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.