Foto: Boris Kovacev / CROPIX

HRT-ovci napravili novi gaf i sve snimili, gledatelji: ‘Pa to je protuzakonito’

Autor: Dnevno.hr

U emisiji “More” koja se već godinama nedjeljom emitira na HRT-u dogodio se gaf na koji su opravdali starom narodnom poslovicom “tko radi taj i griješi”.

Novinarka Anita Bartolović koja je sa svojom ekipom TV studija Pula snimala je prilog o profesionalnom ribaru iz Rovinja Danijelu Despotoviću koji nekada lovi i do četiri puta dnevno.

“Inače je na moru sam, ali nas je rado primio na svoju barku”, rekla je novinarka na početku priloga, a onda je portal Morski uočio nešto protuzakonito.

Foto: HRT Screenshot

Članak 5. Pravilnika jasno kaže

Ribar je novinarki objasnio kako staviti mamac te da ribu lovi smrznutom srdelom i starim kruhom, a onda je u more bacio oko 50 metara mreže.

Portal Morski upozorava da ovo nije sukladno Pravilniku o obavljanju gospodarskog ribolova na moru mrežama stajaćicama, klopkastim, udičarskim i probodnim ribolovnim alatima te o ribolovu tramatom.

A članak 5. Pravilnika jasno kaže:

“U ribolovu mrežama stajaćicama zabranjeno je povlačenje konopa, lanaca ili sličnih sredstava u cilju plašenja ribe, ješkanje mreža, upotreba pobuka, umjetne rasvjete te postavljanje ili podizanje mreža ronjenjem…”
I BOGATIM NIJEMCIMA HRVATSKA JE PRESKUPA? Jasno rekli što misle o nama, radije će u Egipat nego na Jadran

O svemu se očitovao i HRT koji je redakciji Morskog poslao kratki odgovor na uočenu nepravilnost.
“Drago nam je da ste nam se javili i da pratite našu emisiju. Greške se nažalost događaju onome tko radi. Mi smo u dobroj vjeri otišli napraviti priču o rovinjskom ribaru kojega nam je preporučila Tz Rovinj. On legalno posluje na moru i u rovinjskoj ribarnici. Nismo mogli ni zamisliti da on nešto radi što nije u skladu s pravilnikom o ribarstvu. Nadamo se da će dotični ribar iz ovoga izvuči pouku. Ostajte dobro!”, stoji u odgovoru iz pulskog studija HRT-a.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.