FOTO: Instafram / Foodie A26 by Ana Špelić

HRSKAV IZVANA, A MEKAN I SOČAN IZNUTRA: Imamo recept za najfiniji brownie kolač ikad, koji savršeno paše uz sladoled od vanilije!

Autor: I.Br.

Jedan od najpopularnijih američkih kolača svakako je brownie. Ovu čokoladnu ‘bombicu’ nema tko ne voli, a recepata za ovaj kolač na internetu može se naći zaista svakakvih.

No ipak, kada već govorimo o kolačima, tada najviše volimo one koji se tope u ustima, a baš smo takav recept za brownie pronašli na instagramu – hrskav izvana, a mekan i sočan iznutra!

SASTOJCI:

350 g tamne čokolade
250 g maslaca
3 jaja + 2 žumanjka
230 g šećera
120 g glatkog brašna
žličica soli
žličica praška za pecivo

PRIPREMA:

Na pari otopite čokoladu i maslac. U posudi izmiksajte jaja i šećer dok se jaja zapjene, a šećer otopi. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i maslac.

Dobro izmješajte pjenjačom, a zatim postepeno dodajte prosijano brašno, sol i prašak za pecivo. Smjesu premjestite u kalup za pečenje, a možete peći i na papiru za pečenje.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 25 minuta, ovisno o jačini pećnice. Nemojte presušiti kolač i bockati čačkalicom kao ostale biskvite, zato jer brownie mora ostati sočan iznutra.

Prije pečenja, možete posuti nasjeckane bademe ili bilo koje druge orašaste plodove po kolaču, a u smjesu možete dodati nasjeckanu bijelu ili tamnu čokoladu po želji.

Poslužite ga još toplog sa kuglicom sladoleda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Hrskav izvana, mekan i sočan iznutra! Puni čokoladni okus koji se topi u ustima! To je pravi opis za brownie koji se fenomenalno slaže sa sladoledom od vanilije ili čokolade💫 Sastojci: -350g tamne čokolade -250g maslaca -3jaja + 2 žumanjka -230g šećera -120g glatkog brašna -žličica soli -žličica praška za pecivo Upute: Na pari otopite čokoladu i maslac. U posudi izmiksajte jaja i šećer dok se jaja zapjene, a šećer otopi. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i maslac. Dobro izmješajte pjenjačom, a zatim postepeno dodajte prosijano brašno, sol i prašak za pecivo. Smjesu premjestite u kalup za pečenje (ja koristim papir za pečenje, a vi možete namastit i pobrašnit kalup ako nemate papir). I stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 25min, ovisno o jačini pećnice. Nemojte presušiti kolač. Ja ga nisam bockala čačkalicom kao ostale biskvite da vidim je li gotov, zato jer brownie mora ostati sočan iznutra. Također – prije pečenja, gore možete posuti nasjeckane bademe ili bilo koje druge orašaste plodove, a u smjesu možete dodati nasjeckanu bijelu ili tamnu čokoladu po želji. I mala preporuka – poslužite ga još toplog sa kuglicom sladoleda. 💫 #brownies #brownie #brownielovers #dessert #desserts #desserttime #dessertporn #desserttable #sweet #sweets #sweettable #food #foodporn #foodphotography #foodie #chocolate #chocolatecake #chocolates #choco #schokolade #delicious #deliciousfood #tasty

Objavu dijeli Foodie A26 by Ana Špelić (@foodie_a26)

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.