
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Pripremite ukusnu i hranjivu juhu koja umirujuće djeluje na grlo.
Sastojci:
1 žlica maslinova ulja
1 luk, sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 mrkve, narezane na kolutove
2 stabljike celera, narezane na kolutove
1 krumpir, narezan na kolutove
1 šalica narezanog špinata
6 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
1/2 šalice tjestenine (npr. rezanci ili krupna tjestenina)
sol i papar
sok od limuna (po želji)
svježi peršin (po želji)
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te kuhajte dok ne omekšaju i postanu blago zlatni. Dodajte narezane mrkve, celer i krumpir. Kuhajte ih nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte pileći ili povrtni temeljac. Pustite da juha prokuha, a zatim smanjite vatru i pustite je da lagano kuha oko 15- 20 minuta ili dok se povrće potpuno ne skuha. Dodajte narezani špinat u lonac i kuhajte još 5 minuta, dok listovi ne omekšaju. Dodajte tjesteninu i kuhajte juhu prema uputama na pakiranju tjestenine. Dodajte sol i papar te po želji malo limunova soka za dodatnu svježinu. Poslužite juhu vruću, posutu svježim peršinom.
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’