Hranjiva juha koja umirujuće djeluje na grlo

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pripremite ukusnu i hranjivu juhu koja umirujuće djeluje na grlo.

Sastojci:


1 žlica maslinova ulja
1 luk, sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 mrkve, narezane na kolutove
2 stabljike celera, narezane na kolutove
1 krumpir, narezan na kolutove
1 šalica narezanog špinata
6 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
1/2 šalice tjestenine (npr. rezanci ili krupna tjestenina)
sol i papar
sok od limuna (po želji)
svježi peršin (po želji)

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te kuhajte dok ne omekšaju i postanu blago zlatni. Dodajte narezane mrkve, celer i krumpir. Kuhajte ih nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte pileći ili povrtni temeljac. Pustite da juha prokuha, a zatim smanjite vatru i pustite je da lagano kuha oko 15- 20 minuta ili dok se povrće potpuno ne skuha. Dodajte narezani špinat u lonac i kuhajte još 5 minuta, dok listovi ne omekšaju. Dodajte tjesteninu i kuhajte juhu prema uputama na pakiranju tjestenine. Dodajte sol i papar te po želji malo limunova soka za dodatnu svježinu. Poslužite juhu vruću, posutu svježim peršinom.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.