“Hramovi kulture” Tanje Deman

Autor: Dnevno/M.T.

Izložba umjetnice Tanje Deman naziva „Hramovi kulture / Temples of Culture“, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika – Split, otvara se u srijedu, 31. srpnja 2019. u 21:00 sat, u splitskom Salonu Galić, gdje će se moći razgledati do 20. kolovoza 2019.

Kako isitče kritičar Branko Franceschi ”U seriji ‘Hramovi kulture’ koju čini šest fotografskih kompozicija velikih dimenzija izvedenih 2014. godine, fokus umjetničine pažnje i objektiv kamere usmjereni su na hrvatske kulturne institucije: muzeje, izložbene prostore, knjižnice, čitaonice, kazališne kuće. Polazište kompozicije institucionalni je interijer, koji je adekvatno konceptu njegove društvene  funkcije u širenju arbitrarno određenih i prihvaćenih znanja i istina po svojoj arhitekturi i opremi dosljedno racionalan, simetričan i hijeratičan.

Deman izabrane motive snima tako da iz točke snimanja može obuhvatiti pogled na interijer u njegovoj cjelovitoj širini, visini i dubini. U takve reprezentativne i reprezentativno snimljene prostore umjetnica unosi bujnu vegetaciju, situacije iz javnih prostora ili različite elemente naglašeno hipertrofiranih dimenzija.”

Autor:Dnevno/M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.