HGSS-ova urnebesna najava turista: ‘Što japanka sastavi, ni korona ne rastavi!’ Znate na koga se odnosi?

Autor: Dnevno

Tiskano izdanje Jutarnjeg lista donosi priču o zahtjevu 198 putničkih agencija koje od češke vlade traže dozvolu da organiziraju ljetovanja na Jadranu.

Prema njihovom prijedlogu, turisti iz Češke bi specijalnim ‘zračnim mostom’ iz Praga slijetali u Split i Dubrovnik, a svaki od njih bi imao potvrdu da nije zaražen koronavirusom.

Vijest o mogućem masovnom dolasku Čeha na Jadran nije obradovala samo ključne ljude hrvatskog turizma, već i pripadnike HGSS-a koji su osim po spašavanju života poznati i po originalnim i zabavnim objavama na društvenim mrežama, a jedan od glavnih ‘motiva’ im je i ‘japanka’. Ne treba objašnjavti kako su razlog tome upravo brojni neporezni turisti, koje naši HGSS-ovci svake godine moraju spašavati, kada se nonšalantno, obično oko podne, po najvećem suncu, upute u ‘samo šetnju’ u japankama područjima poput nepreglednog terena između Sv. Ilije i sela Bast isl. Među brojnim turistima ovakve vrste, našli su se i oni češki, naravno.

Česi su jedni od najčešćih i najbrojnijih turista koji dolaze u Lijepu našu i nekako su nam već postali ‘domaći’ turisti, stoga je i to možda razlog zašto njima pristupamo s malo više empatije, pa i kad je riječ o nekim nepromišljenim potezima, na koje svake godine podsjeća HGSS.







HGSS IMA PREDOBRU PORUKU ZA TURISTE: ‘Precijenite li svoje sposobnosti, dolazi do ‘megasranja’ i na kraju vas mi vozimo doma!’

Tako su vijest o dolasku čeških državljana dočekali s dozom humora.

– Što japanka sastavi, ni korona ne rastavi – napisali su iz HGSS-a i podijelili naslovnicu današnjeg Jutarnjeg, uz hasgtag ‘neka prijateljstva su vječna’ i ‘welcome back dear clients’.

Hoće li Česi avionima dolaziti na Jadran? Samo ako imaju manje oboljelih nego u Hrvatskoj

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.