Screenshot, izvor: NBC, na slici: pas Darby

HEROJ: Pitbull spasio vlasnika od napada morskog psa

Autor: Dnevno, B.V.

Pitbull po imenu Darby dokazao je staru tvrdnju da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Svojim je činom pokazao nevjerojatnu hrabrost i požrtvovnost kada je instinktivno reagirao i pružio pomoć svom vlasniku.

 

Ribar James White iz Kalifornije slučajno je ulovio morskog psa dugog gotovo dva metra, ali čim mu je izvadio udicu, on ga je zgrabio za nogu. Njegov pas Darby izletio je iz automobila i zario zube u njega: prvo u škrge, a zatim u rep. Pas je zapravo bio zatvoren, ali je, kada je čuo jauke svog vlasnika, našao načina da izađe van.

“Uhvatio ga je zubima i tresao mu glavu, ali morska me neman svojim čeljustima stezala sve jače. Nekako sam uspio izvući nogu uz usta morskog psa, a onda ga je Darby uhvatio za rep i odvukao”, objasnio je White. Tijekom brutalne borbe morski pas je ovom Amerikancu gotovo presjekao arteriju, ali je pas nasrtao na njega i borio se do kraja, sve dok nije spasio svog vlasnika.




“Nisu mi vjerovali što se dogodilo dok im nisam pokazao sliku. Da nije bilo mog psa, prošao bih mnogo gore”, rekao je White za NBC. Na kraju je White ipak vratio morskog psa u more.




 

 

Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.