Foto: Duje Klaric / CROPIX

Hercegovačku legendu svi žele za kuma: ‘Moja pokojna baba govorila je da je to grijeh odbiti’

Autor: Barbara Grgić

Mate Bulić je u srcu Hercegovine, Duvnu ili Tomislavgradu, otvorio srce ekipi In Magazina koja ga je tamo zatekla.

”Bio sam na dnu, išao k vrhu, pa opet otišao na dno kad je u pitanju bilo zdravlje i Bog me je vratio. Čovjek mora biti zadovoljan, ostavio me živim i zdravim, sa mojima najdražima. Moji me kumovi opkoljavaju prijatelji, publika i sad se molim Bogu samo Bože zdravlja”, ispričao je Mate Bulić.

‘Mate Bulić nikada oko sebe nije pravio klan’

“Gori borovina”, “Moja Hercegovina”, “Narodno veselje”, “Domu mom” danas su dobro poznati hitovi koji uveseljavaju Matine brojne obožavatelje diljem Hrvatske, susjedne Bosne i Hercegovine, ali i dijaspore. Ipak, nije mu bilo lako u samom početku.

”Mate Bulić nikad nikoga nije imao, Mate Bulić nikada nije pripadao nijednom klanu, Mate Bulić nikada oko sebe nije pravio klan. Sa svakim sam išao korektno i rekao sam – uzdaj se use i u svoje kljuse. Napravi dobru pjesmu pa se pohvali narodu, ako ti oni potpišu da je to hit, onda je to hit”, priča.

Bio je u induciranoj komi, smršavio je 20 kila, došao mu je i svećenik, a sada ponovno žari i pali regijom

Upravo zbog takvog stava brojni su ga poželjeli za kuma.
”Jedan dan smo ja i žena sjeli i malo to pogledali i došli do 64 kumstva. Krizme, krstitke i tako to. Ja se sjećam priča se u obitelji za stolom, baba moja pokojna je govorila, sine moj nemoj nikad odbiti kumstvo to je grijeh”, ispričao je Mate.

‘Sve što imam reći o Thompsonu nameće se samo od sebe’

Jedan od poznatijih Matinih kumova je i Marko Perković Thompson, a uz Škoru su snimili i pjesmu “Tri kuma”.

”Ja nemam nešto da tražim što ću reći o Thompsonu, to se nameće samo od sebe. Da nije Marka bilo u jednoj mojoj slobodnoj kreativnosti šta ću ja pjevati. Pa se Nikša Bratoš uključio, pa se uključio Marko kao autor i Branimir Mihaljević kao aranžer. To je ta ekipa koja je samnom cijeli život bila, pomagala, radila”, priča.
Bulić otkrio kako je usred borbe s bolešću kod Thompsona izazvao nevjericu: ‘Znate li što mi je rekao?’

Mate danas niti ne pomišlja o mirovini.

“Što bi ja mogao raditi u mirovini ako neću pjevati. Ne zbog toga da bi ja zarađivao novac. Ja sam rekao – pjevat ćeš dokle budeš mogao migat i moli se Bogu za zdravlje, pazi na svoju obitelj, kumove i prijatelje i za sve te dobre ljude koji su ti bili potpora”, rekao je na samom kraju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.