Foto: Tom Dubravec / CROPIX

GRDOVIĆ TUŽI VLASTITU KĆER ZBOG ALIMENTACIJE: Tvrdi da mu mirovina iznosi samo 2895 kuna

Autor: Zlatko Govedić

Popularni pjevač Mladen Grdović (64) tuži vlastitu kćer zbog alimentacije jer nije uspio dokazati da zarađuje premalo pa se tako njegovoj, odnedavno punoljetnoj jedinci Sari smanjio iznos alimentacije.

Tu je odluku donio Općinski sud u Zadru koji je o presudi javno izvijestio, a u njoj piše:

“Umjesto iznosa od 3750 kuna, koji je bio utvrđen na sudu u Zadru od 14. svibnja 2019. godine, doprinos iznosi 1000 kuna počevši od 10. listopada 2021. godine i nadalje dok za to budu postojali zakonski uvjeti, uz zateznu kamatu tekuću od dospijeća svakog pojedinog novčanog iznosa 10-og u mjesecu pa do isplate, sve u roku od 15 dana – dio je presude koja je objavljena na e-oglasnoj ploči suda. Sara je u svibnju postala punoljetna pa je Grdović podnio tužbu te po svojem odvjetniku poručio da joj je dovoljno 1000 kuna jer on, od 2020. godine kada je otišao u prijevremenu starosnu mirovinu, dobiva mizernih 2895, 57 kuna.

Sud u Zadru prihvatio je prikupljene dokaze iako je do listopada odradio preko 20 nastupa, a poznato je kako po nastupu ne dobije manje od 5000 eura, odnosno oko 37.000 kuna.

Pjevač je sudu priložio i liječničku dokumentaciju koja je također prihvaćena, a u kojoj se navodi da ima ozbiljnih problema sa zdravljem, no među dokazima se nisu našli podaci da od muzičkih tantijema uprihodi oko 100.000 kuna od ZAMP-a, doznaje Večernji.

Sara nije osporavala novčano stanje oca koji sada tvrdi da nema novca te da živi kao svaki prosječan umirovljenik.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.