Grah s kobasicama i suhim mesom: Pravo jelo za hladne dane

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pripremite ukusan grah s kobasicama i suhim mesom, pravo jelo za hladne dane.

Sastojci:

250 g suhog graha (npr. bijeli grah)
2-3 koluta suhog mesa (npr. suha slanina)
2-3 kobasice (npr. dimljene kobasice)
1 veliki luk, sitno nasjeckan
2-3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 mrkve, narezane na kolutiće
2 krumpira, narezana na kolutiće
2 lista lovora
sol i papar po ukusu
voda
maslinovo ulje
svježi peršin za ukras

Priprema:

Stavite suhi grah u veliku zdjelu i prekrijte ga vodom. Ostavite ga da se namače preko noći, a najmanje 8 sati. Nakon što je grah natopljen, ocijedite ga. Suho meso narežite na manje komadiće. Kobasice narežite na kolutiće. U velikom loncu zagrijte malo maslinova ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te ih pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte narezane mrkve i krumpire pa ih pirjajte nekoliko minuta. Dodajte ocijeđeni suhi grah i narezano suho meso u lonac. Prelijte sve s dovoljno vode da prekrijete sve sastojke. Dodajte listove lovora, sol i papar po ukusu. Smanjite vatru, prekrijte lonac i kuhajte grah dok ne omekša, obično oko 1,5 do 2 sata, ali vrijeme kuhanja može varirati ovisno o vrsti graha i suhog mesa. Povremeno provjerite i promiješajte.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.