Foto: Vedran Peteh / CROPIX

GLUMICA IVANA ROŠČIĆ NAKON TEŠKE OPERACIJE: ‘Kao da sam bila dva metra iznad zemlje’

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Kazališna i filmska glumica Ivana Roščić sredinom prošle godine pretrpjela je prsnuće aneurizme u mozgu. Suprug Marko, sin Toma i kći Margita bili su njena najveća podrška. Za Story je progovorila o detaljima borbe za zdravlje i otkrila kako nije imala nikakvih simptoma koji bi upućivali na moguće prsnuće aneurizme.  Nije niti bila svjesna da ju ima. Naime, mnogi koji s njom žive osjećaju se kao da im je u mozgu ‘tempirana bomba’ i izrazito paze na sve moguće aspekte na koje mogu utjecati.

Na svu sreću, glumica je dobro prošla. Hitno je operirana i liječnici su joj spasili život. Prva četiri mjeseca bila su prava borba. “Osjećala sam se kao da sam bila dva metra iznad zemlje, ali i kao da nisam sva svoja ni u tijelu, ni u glavi – ni u čemu”, rekla je glumica.

Ipak, oporavak teče dobro, jer su njene kognitivne funkcije ostale dobre. Sporije je hodala i govorila, no i to se brzo počelo popravljati. Navodi i da nije imala nikakvih loših navika koje su mogle utjecati na prsnuće aneurizme ili bi mogle otežati oporavak.

Usprkos dobrom oporavku, glumica je otkrila da osjeća strah, zbog čega je naglasila i važnost psihološke pomoći.

“Lagala bih kad bih rekla da nemam nikakav strah, neočekivano mi se strah uvukao u kosti otkad sam izišla iz bolnice jer sam se počela osjećati nesigurno. Dogodili su mi se jaki panični napadaji koji su me izbijali iz cipela. Isprva sam si govorila: “Živa sam, dobro je, idemo dalje”, no očito je psiha naknadno reagirala. Zato mislim da kome je potrebna, važno je imati psihološku pomoć pa nisam oklijevala, odmah sam potražila stručnjaka preko divne neurologinje dr. med. Katarine Starčević.’

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.