Ivo Cagalj/PIXSELL

Nepoznat detalj iz Oliverova života: Žena koja ga je obilježila

Autor: dnevno.hr

Oliver je sinonim za ljubav.

Život Olivera Dragojevića osim glazbe obilježila je ljubav, a ljubav je brižno čuvao za svoju samozatajnu suprugu Vesnu, ženu s kojom se susreo u ljeto 1970. godne, kada je još svirao u bendu  Trubaduri. U brak su stupili svega deset mjeseci kasnije, a u međuvremenu viđali su se svakog vikenda.

Kada je toga ljeta napustio Trubadure, Olivera su pozvali kao svirača u bend More u Splitu, a on poziv prihvaća premda je njegova Vesna tada živjela u Dubrovniku, gdje je radila u dubrovačkoj bolnici. Koliko je ljubav velika i koliko pred njom prepreke ne postoje pokazala je upravo Vesna koja je svakog vikenda putovala svojem Oliveru u Split te se vraćala ponedjeljkom u Dubrovnik na svoje radno mjesto.

”Nismo prekinuli jer sam svaki vikend odlazila autobusom u Split, a u ponedjeljak već bila u Dubrovniku na svom radnom mjestu, u dubrovačkoj bolnici. Nakon desetak mjeseci ipak mi je sve to silno putovanje dodijalo i preselila sam se u Split. Oženili smo se u proljeće 1974.”, rekla je jedne prigode Vesna. 1974.trebala je za ovaj par biti najsretnija, jer su se trebali vjenčati, a Oliver je zbog pjesama Ča će mi Copacabana i Galeb i ja krenuo uzlaznom putanjom na zvjezdanoj ljestvici.

No, dogodila im se tada i osobna tragedija, piše magazin Gloria te podsjeća da je tijekom Vesnina porođaja umrlo njihovo prvo dijete, djevojčica. Ta tragedija ovaj je par još više povezala, a Vesna je nakon toga Olivera pratila po dužim turnejama i koncertima diljem svijeta. Nešto kasnije, rodio im se prvi sin Dino, a iza sebe je ostavio i sinove Davora i Damira i petero unučadi.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.