Marijan Susenj/PIXSELL

KOPRIVNIČANKA KOJU GRAD NE ZABORAVLJA: Vanni će se dodjeliti Medalja Grada Koprivnice

Autor: DNEVNO.HR

Svoj uspon na estradnu scenu započela je u Koprivnici na priredbi „Prvi glas Koprivnice“

Gradsko vijeće grada Koprivnice donijet će u petak popodne  odluku o dodjeli Medalje Grada Koprivnice Ivani Vrdoljak-Vanni. Medalja Grada Koprivnice dodjeljuje se Ivani Vrdoljak-Vanni za sveukupni doprinos u promicanju glazbene umjetnosti u Koprivnici i Republici Hrvatskoj. Medalju Grada Koprivnice čini dizajnirana medalja i novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kuna.

Javno priznanje uručit će se dobitnici na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice u povodu obilježavanja 4. studenoga Dana Grada Koprivnice.

Na temelju objavljenog javnog poziva za predlaganje kandidata za javna priznanja i pristiglih prijedloga, a u skladu sa propisanom procedurom glasovanja, Odbor za dodjelu javnih priznanja na sjednici održanoj 11.10.2017. godine utvrdio je prijedlog odluke kojom se predlaže da se Medalja Grada Koprivnice dodjeli Ivani Vrdoljak-Vanni.

Ivana Vrdoljak-Vanna (rođena Ranilović) rođena je 1.9.1970. godine u Koprivnici gdje je završila osnovnu i srednju ekonomsku te glazbenu školu. Nakon toga odlazi u Zagreb zbog fakultetskog obrazovanja, studira engleski i francuski jezik s književnosti na Filozofskom fakultetu. Jedna je od najboljih hrvatskih pjevačica pop glazbe. Pjevala je u duetu sa najpoznatijim hrvatskim pjevačima i pobjeđivala na mnogim festivalima

Svoj uspon na estradnu scenu započela je u Koprivnici na priredbi „Prvi glas Koprivnice“.

Prvi put javno je nastupila 1980. godine na smotri mladih talenata gdje je otpjevala pjesmu„Yesterday„ The Beatlesa.

Iza sebe ima mnogo osvojenih nagrada i priznanja, a i sama je autorica brojnih uspješnih pjesama.




Popularnost je stekla sredinom devedesetih kao glavna pjevačica zagrebačkog dance sastava „Electro team“. Godine 2001. predstavljala je Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije u Kopenhagenu, na kojem je osvojila deseto mjesto.

Godine 1990. nastupila je kao pratnja grupi „Boa“ pred 60 tisuća ljudi na stadionu Maksimir u Zagrebu kao predgrupa Davidu Bowieu, a 1992. godine krenula je u profesionalne pjevačke vode. Vanna postaje član benda „E.T.“ koji je 1993. postao popularan s pjesmom „Tek je 12 sati“ koja je nekoliko puta proglašena za hit desetljeća.

Godine 1998. nakon razlaza grupe Vanna se posvećuje solo karijeri. Snimila je više uspješnih solo albuma: „I to sam ja“, „Ispod istog neba“, „Vanna remixes“, „24 sata“, „Vanna u Lisinskom“, „Hrabra kao prije“, „ Vanna s prijateljima u Lisinskom“, „Ledeno doba“, „Platinum collection“, „Sjaj“, „Ispuni mi želju: koncert povodom 25 godina glazbene karijere“.




Zbog svega iznijetog predlaže se dodjela Medalje Grada Koprivnice Ivani Vrdoljak.

Autor:DNEVNO.HR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.