Hojsak&Novosel na albumu “Perle” predstavljaju Gibonnijeve pjesme u sasvim novom ruhu

Autor: Dnevno

Hojsak&Novosel duo je kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), nastao na ideji da se kombiniraju dva žičana instrumenta različitih tradicija sviranja. Njihova autorska glazba i originalan pristup vrlo brzo postali su hrvatski kulturološki brend koji je osvojio svijet, a nedavno predstavljena pjesma “Hodaj” najavila je zanimljivu suradnju koja je upravo iznjedrila jedan sasvim poseban album – “Perle”. Riječ je o suradnji Hojsaka i Novosela s jednim od najeminentnijih glazbenika i autora ovih prostora, Gibonnijem. 

Suradnja s Gibonnijem dogodila se spontano, nakon susreta na diskografskoj nagradi Porin. Ubrzo su Tihomir i Filip dobili poziv da budu gosti na Gibonnijevom koncertu u Areni Zagreb, a nakon iznimne reakcije publike, glazbenici su pristupili Gibonniju s idejom da se suradnja podigne na veću umjetničku razinu. Rezultat suradnje album je “Perle” koji sadrži 9 pjesamaZlatana Stipišića Gibonnija, poput “Libar”, “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Žeđam” ili “Činim pravu stvar”obojanih kontrabasom i tamburom te zanimljivim gostima, a Tihomir i Filip opisuju projekt kao velik izazov: “Napraviti ovakav album bio je uistinu veliki izazov, ali i velika privilegija. Veliko hvala Gibonniju, što je stvorio ovu divnu glazbu koja nam je bila neizmjerna inspiracija. Hvala mu što nam je omogućio da kroz ovu suradnju postanemo dio njegove velike i beskrajne priče. U svaki ovaj aranžman i obradu uloženo je puno truda i puno ljubavi. Trudili smo se da u pjesme unesemo naš zvuk i koncept, specifičnost tambure i kontrabasa, a da one pritom ostanu autentične u svojoj atmosferi i karakteru”, opisuje dvojac.

Službeni video spot za pjesmu “Hodaj”u izvedbi Hojsak & Novosel ft Gibonni 

https://www.youtube.com/watch?v=0_rADKapzcI&feature=youtu.be

Hojsak&Novosel na albumu “Perle” okupili su i impresivne goste – Damira Urbana, Vlatka Stefanovskog, Miroslava Tadića, Ismaila Lumanovskog, Moniku Leskovar i Elvisa Stanića, koji su utkali u ovo glazbeno tkivo dio svoje glazbene genijalnosti. Snimanje i produkcija albuma rađena je pod budnim okom Nevena Marinca, Filipa Vidovića i Nikše Bratoša.

Hojsak & Novosel svoj su put započeli u siječnju 2016. kada su izbacili prvi singl “Bow vs. Plectrum“. Nakon toga snimili su dva albuma, od kojih jedan s gudačima Zagrebačke filharmonije, što “Perle” čini njihovim trećim albumom u samo tri godine djelovanja. Omiljeni su gosti na diplomatskim, protokolarnim i promocijskim događanjima po svijetu i Hrvatskoj, pa je tako ovaj duo u nepune tri godine nastupio u Americi, Kini, Italiji, Belgiji, Austriji, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH te cijeloj Hrvatskoj, a uzvanici i publika redovito ih ispraćaju ovacijama. Albumom “Perle” Hojsak&Novosel nastavljaju svoj izniman glazbeni put kojim pomoću kontrabasa i tambure osvajaju srca glazbenih kritičara, publike i slušatelja.

Album “Perle” od danas je u prodaji po cijeni od 79 kn u svim music shopovima Croatia Recordsa (Zagreb, Split, Rijeka), a uskoro će krenuti prodaja albuma i na benzinskim postajama INA-e. Kupnjom ovog albuma s istaknutom naljepnicom vaših 15 kuna donira se za rad udruge “Sve za nju“.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.