Screenshot: YouTube

Crkva reagirala zbog pjesme koja ide na Eurosong! ‘To je nedopustivo, zabranite njezinu izvedbu!’

Autor: D.D.

Ciparska pravoslavna crkva je zatražila da pjesma “El Diablo” ne predstavlja Cipar na ovogodišnjem Eurosongu. Kažu kako pjesma glorificira Sotonu i da nije prikladna za izvođenje.

Peticiju, koja je pokrenuta kako bi se državu uvjerilo da pjesmu ne pošalje na natjecanje, potpisalo je već 16500 ljudi koji vjeruju da se tom pjesmom slavi nečastivog.

No, vladajući ne misle da bi se pjesma trebala povući iz natjecanja zbog naslova te naglašavaju kako je važno poštivati umjetničku slobodu i pravo na izražavanje.

Ciparska nacionalna televizija, koja šalje pjesmu na Eurosong, pojasnila je da se u pjesmi radi o borbi između dobra i zla te o borbi osobe koja se našla pod utjecajem loše osobe.

Ipak, nekima to objašnjenje nije uvjerljivo. Jedna osoba je prošli tjedan zvala televizijsku kuću i prijetila da će ju zapaliti, a prošle subote je jedan nezadovoljnih i osobno došao u prostorije televizije izraziti svoje nezadovoljstvo.




Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.