Foto: Facebook

Fotografija policajke izazvala veliku raspravu: ‘Što je trebala, ostaviti ju doma?‘

Autor: T.Š.

Fotografija policajke u uskim hlačama, koja je objavljena na Facebooku, izazvala je veliku raspravu na društvenoj mreži. “Žene si ne mogu pomoći pa izlažu svoju seksualnost čak i kad im to ograničava kretanje u poslovima kojima se bave”, stoji u opisu koji je potaknuo žustru raspravu s više od tisuću komentara.

Naime, mnoge je prizor zgrozio, a javile su se još neke policajke i zaštitarke koje su istaknule nezadovoljstvom svojim uniformama. “Što je trebala učiniti? Ostaviti gu*icu doma i ponijeti gu*icu za posao?”, oštro je komentirala jedna žena kojoj je zasmetao komentar o uniformi.

Ubrzo se javilo još policajki i zaštitarki, koje su otkrile kako dobivaju mušku opremu koja nije prilagođena ženskoj građi. “Većina uopće ne radi opremu za nas, dobivamo mušku opremu i onda to često završi ovako kao što vidite na fotografiji, jer jednostavno nismo isto građeni, bez obzira što dobijemo najmanje brojeve”, napisala je jedna žena.

Credit: Strohslite Honey / @still_lee_

Objavljuje And Then She SaidSrijeda, 24. travnja 2024.

 

“Pokušajte kupiti žensku zaštitnu odjeću za rezanje drva”

“Žene ne traže uniforme, one ih dobivaju. I to muške. Manje brojeve. A njih dizajniraju muškarci. Ja imam veće bokove i ovako mi stoji uniforma”, poručila je druga žena koja radi u policiji.
“Pokušajte kupiti žensku zaštitnu odjeću za rezanje drva. Sretno”, dodala je jedna žena sarkastično u komentaru. Ipak, bilo je i onih koji ne vide apsolutno ništa sporno u uskim hlačama policajke s fotografije, a ne vjeruju niti da joj je u njima neudobno.

Policajka koja je voljela krimose: Prebacili je u Gradačac, no nastavila je po starom
“Kako joj to točno ograničava kretanje?”, “Pa nisu hlače od betona da bi joj ograničavale kretanje. To su rastezljive hlače i sigurno se kreće brže od većine svojih kolega”, komentirali su.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.