Instagram

(FOTO) Žarile su i palile Jugoslavijom svojom ljepotom! Sjećate se ovih kultnih ljepotica?

Autor: Iva Hanzen

Obožavali smo ih gledati na malim ekranima i slušati njihovu glazbu, kako zbog njihove ljepote tako i zbog talenta. Ah, hvata nas nostalgija….Više nikad nećemo imati takve božice na filmskom i glazbenom nebu.

Mira Furlan

Karijeru je započela  u Hrvatskom narodnom kazalištu, no njena ljepota i glumački talent, ali i smisao za televiziju odveli su je na male ekrane. 80-ih je bila jedno od vodećih jugoslovenskih glumačkih imena, a jedna je od rijetkih glumica s ovih prostora koja je ostvarila i zapaženu holivudsku karijeru. Sigurno ste ju gledali u seriji Lost.

Nekad

#mirafurlan

A post shared by YUlegende (@yulegende) on
Danas

Ena Begović

I ova je Zagrepčanka ostvarila zapaženu karijeru kako na kazališnim daskama, tako i na filmu. Već s 18 godina proslavila ju je njena neuobičajena ljepota, a ubrzo je dobila i status seks simbola. Njenu tragičnu smrt nikad nećemo prežaliti.

Pad Italije / The Fall of Italy (1981) Lordan Zafranovic #enabegovic#otok#šolta#lepotafilma

A post shared by Uros Veselinovic (@uros_veselinovic_urke) on

borisstajduhar.com #photobystajdi #enabegovic #actress

A post shared by Boris Štajduhar (@photobystajdi) on

Lepa Brena 

Kakav bi ovo popis najljepših Jugoslavenki bio kada na njega ne bismo stavili ovu pop ikonu i seks simbol. Toliko smo ju voljeli da je čak imala i lutku sa svojim likom! Danas izgleda bolje nego ikad, a i dalje je u formi što se tiče pjevanja.

Nekad

#lepabrena (1989.)

A post shared by ?LEPA BRENA?arhiva? (@lepabrena_arhiva) on

Danas

#VelikaKladusa #LepaBrena & Me 03.08.2018 @lepabrenaa

A post shared by Emil Mesic (@emil__co) on

Ana Sasso 

Teško je zaobići bivšu Miss Jugoslavije na ovom popisu. Podsjetimo, proslavila ju je ne samo uspješna manekenska karijera, nego i kultna reklama za Pipi u kojoj iz mora izranja u mokroj majici. Danas ova Splićanka izgleda jednako dobro.

Nekad

Danas

Olivera Katarina 

Mira Furlan je možda ostavrila holivudsku karijeru, ali Olivera Katarina je ostala zapamćena kao ‘jedina žena pred kojom je klečao slavni slikar Salvador Dali’ i to nakon njenog koncerta u Parizu. Inače hladan i egocentričan čak joj se i veliki Dali poklonio budući da je bio oduševljen njenom lepotom i glasom.

Nekad

#oliverakatarina#?

A post shared by Radmila Tosic-Jordanovska (@r.tosic5348) on

Danas

Milena Dravić 

Glumila je na filmu i u serijama, a sa suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je vodila i popularni show Obraz uz obraz. No, Milena nije bila i još uvijek jest samo lijepa, već i izrazito nadarena. Zbog ogromnog broja nagrada za glumu smatraju ju najvećom zvijezdom u povijesti srpske i jugoslovenske kinematografije.

Nekad

Danas

Beba Lončar

Druga na popisu žena Josipa Radeljaka, Beba Lončar bila je srpska glumica koja je postala filmska ikona čim se pojavila na filmu. Radila je čak i u američkoj te talijanskoj produkciji pa je bila poznata ne samo na području bivše države, nego i izvan nje.

Nekad

Danas

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.