fbpx
Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

(FOTO) VOZAČ AUTOBUSA U POSLJEDNJI TREN SPASIO MALENU SOVU: ‘Bilo mi je jasno da je moram pokupiti s ceste jer bi je iduće vozilo usmrtilo’

Autor: L.B.

Zahvaljujući vozaču ZET-ovog autobusa Dariju Buzjaku, u subotu je navečer u Zagrebu spašena sova jastrebača koju je ugledao na cesti. Sovu su zbrinuli u Dumovcu, gdje se oporavlja.

U nedjelju poslijepodne Buzjak je sovu i posjetio u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Pritom nije krio sreću što je sova dobila odgovarajuću veterinarsku pomoć.

“Tijekom posljednje sam vožnje nasred ceste opazio ozlijeđenu pticu. Zaustavio sam autobus, izašao van, vidio da je ptici slomljeno krilo i da se radi o sovi. Ponio sam je u autobus. Bilo mi je jasno da je moram pokupiti sa ceste jer bi je iduće vozilo koje bi naišlo iza mene, najvjerojatnije usmrtilo. Na kraju vožnje sovu sam predao djelatniku Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba”, rekao je Buzjak.

Foto: Azil Dumovec

Sovi je slomljeno krilo i oporavlja se

Međutim, nije mu to bio prvi susret sa Skloništem u Dumovcu.

Naime, djelatnicima terenske ekipe Skloništa već je pomagao u spašavanju jednog mladog psa u Planini Donjoj, a i sam je prije godinu i pol udomio psa iz Dumovca.

Foto: Azil Dumovec

“Hvala ovom predivnom čovjeku što kroz ono što čini, pokazuje svoju ljubav prema životinjama! Sova ima otvoreni prijelom nadlaktične kosti krila. Krilo joj je zavijeno i prima odgovarajuću terapiju, a sutra ćemo u suradnji s kolegama na Veterinarskom fakultetu napraviti rendgenske snimke prijeloma te plan operacije i liječenja. Cilj nam je ako je ikako moguće, životinju vratiti u prirodu”, rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Sreću u oporavku sovi je poželio i Dalibor Kovač, član terenske ekipe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba koji ju je sinoć preuzeo, a koji se s Buzjakom susreo i na intervenciji spašavanja psa u Planini Donjoj.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.