Foto: HRT

(FOTO) ‘VIDI SE DA JE SLIKA S KOKARDOM MONTIRANA!’ Nele se založio za svog prijatelja kod Stankovića: ‘On mi je kao brat’

Autor: Dnevno.hr/ N.K.

Aleksandra Stankovića u današnjoj emisiji ‘Nedjeljom u dva’ ugostio je bivšeg pjevača grupe ‘Zabranjeno Pušenje’ – Nenada Jankovića, poznatijeg kao Nele Karajlić.

Do nedavno je trajala javna svađa između Neleta i Seje Sexona zbog autorskih prava. Naime, Sejo je zabranio da mu nekadašnji kolega iz benda izvodi njihove pjesme, a žestokih reakcija bilo je s obje strane. Nele je rekao da neće izvoditi njegove pjesme, ali da će izvoditi pjesme koje je sam napisao.

”Nema potrebe da guram nešto. On je moj prijatelj iz djetinjstva, praktički mi je kao stariji brat. Naučio sam puno o glazbi od njega. Rasli smo zajedno. Onaj dio života koji sam proveo s njim je jedan od najljepših, ali život ide dalje”,  priznao je Nele.


Foto: HRT

Pjevač je otkrio da uskoro nastupa u Zagrebu, a na početku emisije najavio je koncert.

”17. lipnja nastupamo u Hali Park i to je koncert kojim Stefan Milenković i ja predstavljamo naš novi projekt. Rock glazba se miješa sa klasikom, ovo je naš pokušaj da obuhvatimo oboje. Nismo imali do sada puno koncerata, ali svaki je bio posebna. Ne znam što očekivati. Nadam se da ćemo doći u Zagreb i da će nas gledati kao novi bend” rekao je Nele.

Foto: HRT

Inače, Nele je posljednji put u Zagrebu nastupio 90-ih.

U emisiji su se dotakli i nacionalizma pa su komentirali i spornu fotografiju s kokardom zbog kojega je Nele dobio brojne kritike.

Screenshot: HRT

”Samo slijep čovjek ne vidi da je to bila fotomontaža. Humor sam kroz cijelu karijeru koristio kao promicanje nekakve slobode. Humor je dio mog koncerta”, rekao je glazbenik.

Nele je progovorio i o raspadu ‘Zabranjenog pušenja’ pa otkrio razlog raspada benda.
Foto: Ranko Suvar/ Cropix

”Sejo je jednog dana došao i rekao da ne može više raditi sa mnom. Dovoljno mi je bilo što on više nije sa mnom, nisam tada ni shvaćao da se bend raspada. On je nastavio raditi svojim putem, a ja sam otišao u Beograd. Čuli smo često, a i vidjeli smo se poslije rata. Nisam promijenio prijatelje nakon rata, nemam veze sa nacionalizmom. Nije mi problem nigdje nastupati”, rekao je pjevač.

Stanković ga je pitao postoji li mogućnost da se on i Seju nađu i popričaju o svemu.

Ostavljam mogućnost da se nađem sa Sejom, njegova posljednja poruka nije to obećavala, ali prije ovog skandala smo imali nekoliko sastanaka. Prvi je bio divan. Moj prijedlog je da ime imamo pravo obojica iako ja to ime više neću nikada koristiti jer sam ja dr. Nele Karajlić. Nemam problem da se on zove Zabranjeno pušenje, ali je red i pošteno je da obojica imamo pravo na to ime”, rekao je Nele.
Foto: Bozidar Vukicevic/ CROPIX

Voditelj ga je pitao i zašto drugi mogu nastupati u Sarajevu, a on ne.

Mislim da se radi o identifikaciji. ‘Zabranjeno pušenje’ je bilo samo iz Sarajeva. To je bila naša pozornica i napravilo smo da Sarajevo bude centar svijeta našeg benda. Moj problem je sada u tom što se gleda gdje sam ja otišao. Nisam dao povoda za to”, objasnio je glazbenik.

Osim glazbe, Nele je otkrio da se bavi i poljoprivredom.

Autor:Dnevno.hr/ N.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.