fbpx

FOTO: Što je gore: Datina opsjednutost mačkom ili Kirkovo šlatanje Spocka?

Autor: Mladen Starčević

Razvojem kompjuterski generiranih specijalnih efekata broj nezaboravno loših prizora u Star Treku se značajno smanjio. No davnih i ne tako davnih dana Star Trek je fascinirao prizorima koji se, hoćeš-nećeš, usjeku u pamćenje.

Što je gore: Datina opsjednutost svojim mačkom ili Kirkovo šlatanje Vulkanca Spocka? Ne možete se odlučiti? Nakon što pogledate sljedeće slike, još ćete se teže odlučiti jer Stat Trek je imao puno vrlo pamtljivih trenutaka. Nažalost, dosta ih je bilo vrijedno pamćenja samo zbog onog što se često u žargonu naziva ‘trash’, odnosno ‘treš’.

Trekzilla


Pogledajte ovog zelenog momka. Ljutog pogleda, oštrih zubi i ‘Godzillalikih’ kontura lica, on je samo još jedan od onih koji su ‘pobrali batine’ od Jamesa Tiberiusa Kirka. Ipak, zelena maska je besprijekorna i tjera strah u kosti.

Jednorogi ‘pas’

Genijalnost u maskiranju svega i svačega se nastavlja: U ovom prizoru očito je koliko truda je bilo potrebno da se ovaj pas preruši u jednorogog ubojicu s dalekog planeta. Nečuveno.
Časnica u podu
Jedna od najstrašnijih scena iz The Next Generationa. Potprostorni poremećaji su došli ovu zastavnicu struka, a Enterprise tepisona u jednom od hodnika.

Svemirski izvanzemaljski dildo

Još jedna u nizu neponovljivih scena iz originalnih Star Trek serija, ovaj put dočarava Kapetana Kirka s čudnim falusoidnom stjenovitom tvorevinom.

Jean-Luc zasigurno ima dobar razlog

Tu je i neizostavni Picard, uvjerljivo ‘najjači’ Star Trek kapetan, kojem je teško naći mane. Slika govori i zašto je tako voljen.

Spoj dojke

U ovom slučaju, riječ je o krivo naučenom potezu za vulkanski spoj umova. Umjesto toga, dogodio se ljudsko-vulkanski spoj muške dojke.

Oda Spotu

O sceni Datainog recitiranja svoje Ode Spotu se više-manje nema što reći. Ova pjesma je jednostavno vrh androidske poezije u Star Trek svemiru, a u kratkoj ali upečatljivoj ulozi pojavljuje se i prgavi Will Riker kako bi začinio ovaj recital svojim nesnosnim ponašanjem.

Jednoroga Bijela Gorila

Za kraj, donosimo vam još jedan maestralni rad Star Trekovih kostimografa. Riječ je o bijeloj jednorogoj ‘gorili’ vrste Mugato s planeta Neural. Nije jasno zašto se Kirk tuče protiv toliko simpatične živine.

Autor:Mladen Starčević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.