fbpx
Luka Pacek - Prolaz 2

(FOTO) Posjetili smo KupoluArt – čudne i neobične umjetničke biljke oduzimaju dah!

Autor: Dnevno

U sklopu ovogodišnjeg „pomaknutog“ FloraArta, zasađene su i neke čudne, neobične umjetničke  biljke koje su svojom imaginacijom osmislili, uzgojili i postavili studenti Akademije likovnih  umjetnosti u Zagrebu. Radovima naše mlade umjetnice i umjetnici promišljaju ovu specifičnu  situaciju zatvorenosti sustava, ali ujedno i kreativne potencije umjetnosti ka otvaranju i oživljavanju  kvalitete naših života. Izložba je postavljena u kupolama, svojevrsnim brodovima koji pak prenose  otvorenu poruku ljepote umjetnosti.

Luka Pacek – Prolaz 2

Izložba radova i prostornih intervencija studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 

U projektu sudjeluju studentice i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu; Helena Bosnić,  Luka Đurašin, Ana Maria Maravić, Luka Pacek, Tea Švarić, Filip Vlahović te alumnica Manuela  Pauk. Mentor projekta je Danko Friščić, a koordinatori su Luka Pacek i Manuela Pauk.

Velika kupola

“Mnogi od nas tokom stvaranja radova niti ne razmišljaju o tome gdje će biti izložena i kako. No ova međunardna izložba je savršen primjer prostorne intervencije gdje djela umjetnika poprimaju drugačije perspektive. U sinergiji sa prirodom svaki umjetnik koji je izlagao prilagodio je svoje djelo kako bi izložbi dao poseban značaj i ugođaj”, rekla nam je perspektivna mlada umjetnica, studentica Akademije likovnih umjetnosti Tea Švarić.

Tea Švarić – Qui Desuper (People from above)
Filip Vlahović – Tenzija prirode
Filip Vlahović – Tenzija prirode
Polukupola

Radovi mladih umjetnika u spoju s biljkama koje su oni sami izabrali i razmjestili, donijela je  Akademiji likovnih umjetnosti nagradu „Brodovi“ za sinergiju likovne i vrtne umjetnosti, a mi vas još jednom pozivamo da prilikom odlaska na FloraArt ne propustite KupoluArt.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.