Foto: Instagram

(FOTO) OTVARA SE REALISTIČAN MUZEJ O VAGINI: Mogući grupni posjeti za školu

Autor: Dnevno

Florence Schechter pokušat će demistificirati mitove o vagini u prvoj izložbi Muzeja vagine pod nazivom “Lovci na muf: Mitovi o vagini i kako se boriti protiv njih“.

Gust zastor dijeli privremenu zgradu muzeja na prostor za recepciju i knjižaru te izložbeni prostor, gdje u oči odmah upadaju golema boca Coca Cole i model krvavog tampona.

Foto: Time

Jedan izložak objašnjava da se vagine same čiste i da su higijenskije kada ih štite stidne dlačice. Drugi se bavi mitom da bi ispiranje Coca Colom nakon spolnog odnosa moglo spriječiti trudnoću, što je bilo popularno mišljenje u SAD-u 1950-ih i 1960-ih.

Internetski Muzej vagine u Austriji osnovan je 2014., ali ovaj u Londonu ističe da je “prvi stvarni muzej u svijetu posvećen rodnicama, stidnicama i ginekološkoj anatomiji“.

Schechter je kazala da je željela otvoriti muzej nakon što je otkrila 50 “velikih mitova” o vaginama u svijetu i osjetila da postoji potreba za “sigurnim i inkluzivnim prostorima za takve razgovore”.

Muzej je osnovala kao dobrotvornu organizaciju prikupivši putem skupnog financiranja na internetu početnih 50.000 funti.

“Očekujemo da ćemo ostvariti zaradu putem našeg dućana i internetske prodaje, putem organiziranih događanja i donacija”, rekla je kustosica Sarah Creed.

Planirani ‘eventi’ kreću se od “edukacijskih diskusija, knjiških klubova i informacija od dobrotvornih organizacija do večeri binga i pub kvizova”, rekla je, ističući da je bit u tome da su svi edukativni.

Muzej je dobio i dozvolu za točenje alkohola, iako su neki susjedi bili zabrinuti da bi to moglo dovesti do bučnih zabava.

“Ni u kojem slučaju se ne reklamiramo kao lokacija za zabave”, naglasila je Creed, dodajući da zahtjeve za rezervaciju prostora razmatraju od slučaja do slučaja.

Mogući su grupni posjeti za škole, a muzej je već organizirao i radionicu za muškarce pod nazivom “Kako biti muški saveznik”.

Creed ističe da je važno da se svakoga jednako educira o toj temi, napominjući da su im neki posjetitelji kazali da za neke stvari kojima se bavi muzej nikada nisu čuli.

Glumica Gillian Anderson i voditeljica Jameela Jamil neke su od slavnih osoba koje su podržale muzej na društvenim medijima, gdje se susreo s cenzurom prilikom pokušaja prodaje.

“Imali smo problema, na primjer, s Facebookom jer je njima vagina opscena riječ. Velik dio našeg pokreta odnosi se upravo na destigmatizaciju te riječi”, kazala je, piše Secret London.

Foto: Instagram

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.