(FOTO) Jelena Rozga je njihov ‘fun’, žene bi ubile za njih, a po njegovim riječima samo ONE spašavaju brak!

Autor: dnevno.hr

Cipele s potpisom Manola Blahnika već su desetljećima ‘The Thing’. Svi se sjećamo  Carrie iz kultne serije Sex i grad i njenom ‘ludom’ odnosu prema svojim Manolicama. Priča im i posvećuje im kolumne. Mazi ih i pazi. Njene poruke i misli o cipelama jedan su od zaštitnih znakova serije.

Manolo Blahnik, ‘kralj cipela’ kako ga mnogi zovu, govori pet jezika i često na intervjuima ističe kako ga ‘moda nikada nije zanimala’.

“Bavim se modom – da. Ali, ajmo reći da je ne pratim”, njegov je najčešći odgovor.

Kada mu novinari spomenu: “Žene ubijaju za vaše cipele” on odgovara: “Da, ljudi mi govore takve stvari. Lude stvari!”

Krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća otkrila ga je ikona stila, Diana Vreeland nevjerojatna modna kolumnistica i urednica koja je godinama radila za magazine Harper’s Bazaar i Vogue. U to doba, Manolo se nadao poslu u teatru. Smatrao je da će na tom mjestu osloboditi svoju kreativnost sve dok ga njegova prijateljica iz Pariza, Paloma Picasso, nije upoznala sa modnom kolumnisticom.

“Možete si zamisliti?” sjetio se Manolo,“Gledala je moje skice i govorila: Cipele. Cipele. Cipele stvari čine ekstremnima!”

Manolo Blahnik rođen je 1942 na Kanarskom otočju, otac Čeh bio je strog, a uz majku Španjolku naučio je kako izraditi espadrile. Dugo je vremena živio u Londonu i na jugozapadu Engleske gdje posjeduje dvije kuće u kojima čuva između 25.000 i 30.000 pari prototipa Manolica. Više i ne broji.




Od samog početka u maloj trgovini u londonskom Chelsea počele su ga pratiti ljepotice i istinske ikone stila poput  Charlotte Rampling, the Berenson sisters, Grace Coddington, Lauren Bacall, Pauline de Rothschild i Bianca Jagger koja je na proslavu svog 30-og rođendana u legendarni Studio 54 u New Yorku, stigla na bijelom konju u Halstovn haljini i Manolicama.

Nakon spomenutih uslijedio je novi val obožavateljica predvođen legendarnom Anne Winthour, koja nosi isključivo Manolo Blahnik cipele i tako redom sve do spomenute serije koja ga je lansirala u orbitu.

Među izjavama koje su se duboko urezale glasi i ona: ‘Ako išta može spasiti brak na klimavim nogama onda su to cipele s mojim potisom!’




Izdvojili smo nekoliko Manolica koje ne prestaju biti ‘must have’, a vjerujemo kako će onima koje si ih mogu priuštiti biti glavni izbor za nadolazeće Silvestrovo!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

A feast for the eyes #Aspasia #ManoloBlahnik

Objavu dijeli Manolo Blahnik (@manoloblahnikhq)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Autumn in all tones! @pineapplesandpumps #repost

Objavu dijeli Manolo Blahnik (@manoloblahnikhq)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Step up! #Mina #ManoloBlahnik #Autumn19

Objavu dijeli Manolo Blahnik (@manoloblahnikhq)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Have you seen? Our first Paris boutique is now open. Step over and explore classic styles and new favourites. #Urgenzaca #ManoloBlahnik

Objavu dijeli Manolo Blahnik (@manoloblahnikhq)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

… Twelves drummers drumming #Poriskova #ManoloBlahnik

Objavu dijeli Manolo Blahnik (@manoloblahnikhq)

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.