Foto: Facebook

(FOTO) ISTU SUKNJU NOSI 30 GODINA! Hrvatska europarlamentarka pokazala liniju: ‘Lako vama kad ste iste kilaže’

Autor: Dnevno.hr/ N.K.

Političarka i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan javnosti je postala zanimljiva kada se borila da poznati čokoladni namaz kvalitetom bude jednak u Hrvatskoj, kao u ostatku Europe. Autorica je je zakonskog prijedloga za jačanje položaja potrošača kao i raznih uredbi o održivim i zdravim navikama građana.

Svojom nedavnom objavom dokazala je da se ne recikliraju samo papir i plastika, već i modni komadi. Naime euparlamentarka je u svojoj objavi pokazala kako ona i nakon 30 godina nosi istu suknju te upozorila na problematiku brze mode i na njezine posljedice na okoliš.

”Moja omiljena suknja prije 30 godina i danas. Znate li da se proizvodnja odjeće udvostručila od 2000. do 2015. godine, a trajnost proizvoda se smanjila za trećinu? Godišnje se baci 11 kg odjeće po osobi, a istu odjeću ljudi nose u prosjeku samo 7 do 8 puta. Zato na razini EU poduzimamo mjere kako bi poboljšali trajnost tekstila i zaštitili okoliš”, napisala je Biljana ispod objave.

No, ovo nije prvi put da ova političarka ‘reciklira’ svoje outfite. Naime, Borzan je objavila kolaž u kojemu pozira u istom kompletu kojega je nosila u Saboru 2012. godine.

”Od Sabora do Europskog parlamenta, 2012. i 2022., ista odjeća”, našalila se Biljana.




Da je ekološki osvještena kada je u pitanju moda, dokazala je i nedavnom objavom u kojoj se pohvalila da nosi naušnice koje je sama napravila.

”Danas nosim naušnice koje sam sama napravila”, napisala je u opisu fotografije.




Podsjećamo, Biljana je nedavno ostvarila veliko postignuće u Europskom parlamentu,  s 544 “za”, 18 “protiv” i 17 suzdržanih, izglasan je njezin Prijedlog zakona o zabrani ugrađenih kvarova i programiranog zastarijevanja proizvoda.

Autor:Dnevno.hr/ N.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.