FOTO: Hrvatica svojim ‘Faraonom’ oduševila na Olimpijadi noktiju

Autor: Petra Rajković

Ivana Šimunec - Gedalja na ovogodišnjoj 'Noktolimpijadi' u kategoriji 'fantasy' na temu 'Faraon' osvojila je četvrto mjesto, a na istom natjecanju u istoj kategoriji 2007. osvojila je prvo mjesto sa svojim 'Arapskim ratnikom'.

Šesto prestižno natjecanje u uređivanju noktiju Nailolympics koje se održalo u Londonu okupilo je sudionike iz 24 zemlje svijeta, a ove godine je bilo posebno zanimljivo jer je i Hrvatska imala svoju predstavnicu. Naime, četvrto mjesto u jednoj od kategorija osvojila je Hrvatica, Ivana Šimunec – Gedalja.

Iako će takva vrsta umjetnosti stvoriti ‘nepraktične nokte’ s kojima neće moći oprati suđe, a i za koje se ponekad upozorava da mogu biti opasni zbog mogućeg strujnog udara, ukrašavanja u kojima se nerijetko koriste umjetni materijali, akril, posebni dodaci, šljokice, airbrush, stvaraju pravu umjetničku vrijednost koja se posebno njeguje u kategoriji ‘maštovite umjetnosti noktiju’.

Upravo je Šimunec – Gedalji u kategoriji ‘fantasy’, u kojoj se predstavila na temu ‘ Faraon’, medalja izmakla za dlaku. U toj se kategoriji mogu natjecati profesionalci koji su već osvajali prva mjesta čime se uspjeh naše Hrvatice čini još većim.

– To je zaista jedno lijepo iskustvo. Lijepo je biti među svjetskom elitom, vidjeti prijatelje i družiti se s njima. Svake je godine drukčije, teme su drukčije, ali mi smo uglavnom jedna ustaljena ekipa prijatelja koji su mi ujedno i modeli, nerijetko je to i moj brat. U šali se znamo zvat ‘torbijeri’ – kroz smijeh nam je ispričala Šimunec – Gedalja koja je u istoj kategoriji u istom natjecanju 2007. godine osvojila 1. mjesto na temu ‘Arapski ratnik’.

Putovanja u London i Las Vegas

Naša predstavnica primijetila je kako takvi radovi uživaju puno veći umjetnički status i priznanje u inozemstvu nego kod nas. Tako Ivana i njena ekipa ‘torbijera’ jedanput godišnje spakiraju kovčege i odlaze u London i Las Vegas kako bi sudjelovali na natjecanjima i upoznali najnovije trendove. Time, kao i osvojenim nagradama, dobivaju priliku da izlažu i posjećuju razne svjetske sajmove.

– Financijski je prilično teško sudjelovati na takvim natjecanjima, svatko plaća sebi troškove, a nagrade su simbolične, u vidu prisustvovanja na izložbama i izlaganjima. Međutim, svako se isplati, primjerice, sada se spremamo u Beograd na prvo takvo natjecanje – uzbuđeno nam je ispričala Šimunec – Gedalja.




Osim što ima uspjeha na natjecanjima i rado je viđen gost i sudionik na istima, Ivana je uspješna i u vođenju vlastite tvrtke koja se bavi uvozom proizvoda za nokte kao i vođenju studija za nokte ‘Ifka’. Tamo mogu doći sve žene koje žele Ivaninu umjetnost na vlastitim noktima i neuobičajene kreacije, a, kako nam je ispričala Ivana, ima ih mnogo.

– Svaka žena želi biti posebna na svoj način i njegovati svoj stil. Uglavnom ne žele iste šablone na noktima jednako kao što ne žele imati cipele i torbice poput većine. Baš sam nedavno radila nokte za vjenčanje koje sam ukrašavala čipkom i Swarovski kristalima što je trajalo dva i pol sata – ispričala nam je Ivana za čiju je uslugu u studiju potrebno izdvojiti od 200 do 600 kuna.

Ivana svakako ima svoj stil koji je prepoznat u najrespektabilnijim krugovima umjetničke izrade noktiju, i dok će možda neki pomisliti kako se možda i nekoliko sati rada dnevno u određenim mjesecima i financiranje iz vlastitog budžeta mogu razblažiti okus zadovoljstva, Ivana je izrazito zadovoljna i ponosna.




FOTO: Eksplozija kreativnog ludila na ovogodišnjoj Noktolimpijadi

Autor:Petra Rajković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.