FINO TIJESTO I SOČNO PUNJENJE: U par koraka pripremite omiljenu zagorsku slanu savijaču!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Neodoljivoj zagorskoj slanoj savijači, bučnici, mnogi ne mogu odoljeti. Pripremite fino tijesto i sočno punjenje po ovom receptu i uživajte u sjajnom toplom obroku!

Sastojci:

Za tijesto:
3 šalice glatkog brašna
1 prstohvat soli
3 žlice ulja
1 šalica mlake vode
1 jaje
Za nadjev:
1 kg naribane buče
pola kilograma svježeg sira
2 dl kiselog vrhnja
2 jaja
sol
maslac

Priprema:

U zdjelu stavite sve sastojke za tijesto. Mijesite deset minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite pola sata u pobrašnjenoj posudi. Lagano nauljite gornju stranu tijesta i pokrijte ga krpom. Posolite naribanu buču i ostavite je 20-ak minuta da pusti vodu. Dobro istisnite tekućinu. Pomiješajte buču i ostale sastojke. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite tijesto. Poškropite uljem i nastavite razvlačiti dok ne dobijete potpuno tanko tijesto. Rasporedite nadjev po dužini rubova tijesta. Zarolajte tijesto sa svake
stane. Razdvojite na role pa role na komade dužine desetak centimetara. Poslažite u lim, poškropite uljem i pospite malim komadićima maslaca. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 40 do 50 minuta.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.