Screenshot 24sata

FILMSKI PRIZORI: Kad vidite ove ljepotice koje čuvaju kupače, točno ćete poželjeti biti u opasnosti

Autor: Dnevno

Na plaži Žnjan u Splitu nema straha za kupače, jer za njihovu se sigurnost brinu pripadnici Spasilačkog kluba ST Galebovi-Crveni križ Split. Iako su spasioci uglavnom muškarci, tu su i dvije djevojake – Nikola Stracarova i Ema Carević.

Nikola Stracarova (27) stigla je iz Češke. “Ovdje sam ranije dolazila na ljetovanje, a onda sam prije četiri godine u sklopu Erasmusa došla na nekoliko mjeseci u Split, vidjela oglas za spasioce, prijavila se i počela raditi. I od tada se vraćam svako ljeto, evo već četvrta godina”, kaže Nikola za 24sata. Ima 27 godina i završila je čak dva fakulteta – kineziologiju i pedagogiju. Trenutno priprema doktorat. Unatoč već zavidnoj akademskoj karijeri, bez Splita ne može ni zamisliti ljeto, a hrvatski jezik govori skoro savršeno.

Ema Carević (24) rođena u Aucklandu, gdje su joj se odavno odselili roditelji, oboje Splićani. Otac Davor bio je vaterpolist, a i sada je izbornik Novog Zelanda, pa je i Ema cijeli život u vaterpolu. Igrala je u Barceloni, ali kad je došla na ljetovanje u Split, ponudili su joj da igra za splitski POŠK i hrvatsku reprezentaciju. Prihvatila je, a uskoro se prijavila i dobila posao spasiteljice. “Ovo mi je prva godina na ovom poslu i jako mi se sviđa. Osim toga, uz ovaj posao ostajem u kontaktu s morem i plivanjem, a usput mogu i pomoći nekome”, kaže Ema.

Djevojke kažu da bude katkada dobacivanja, ali veli da je sve bezazleno. Kažu isto tako da su muški kolege sjajni. Ljubavnih ponuda nije bilo.




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.