Screenshot

Film o Oliveru Dragojeviću 20. srpnja

Autor: Dnevno/M.T.

Dokumentarni film o glazbenoj legendi Oliveru Dragojeviću ‘OLIVERovih 70 – Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu’ premijerno će biti prikazan 20. srpnja, u pulskoj Areni, u sklopu 66. Pulskog filmskog festivala, a uoči prve godišnjice smrti tog istaknutog hrvatskog glazbenika.

Redatelji filma su Branko Drakulić i Lea Dekleva, a film je nastao iz materijala snimljenih uoči i tijekom slavljeničkog koncerta u Zagrebu “OLIVERovih 70” sa zagrebačkom filharmonijom, doznaje se u četvrtak iz Pula Film Festivala. Kroz film publiku vodi sam Oliver uz njegov dosad najintimniji intervju dok će njegovi suradnici približiti gledatelju skromnog i jedinstvenog, te upravo zbog toga velikog Olivera.

Oliverova diskografska i koncertna aktivnost te medijska promocija učinili su ga jedinstvenim fenomenom hrvatske pop glazbe. Za života, Oliver Dragojević je bio dodirljiv za svakog poklonika, otvoren suradnji s kolegama i spreman za sudjelovanje u mnogim posebnim projektima. U bogatoj 50-godišnjoj glazbenoj karijeri iza njega stoje 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su newyorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympija, Opera Houseu u Sydneyu. Time je iza sebe ostavio nemjerljivu umjetničku baštinu te tako utjecao na mnoge generacije.

“Drago mi je da sam u životu imao priliku surađivati s Oliverom, žao mi je što nismo uspjeli napraviti  više, pogotovo koncerte u Splitu kojima se uistinu veselio. Pregledavajući snimke shvatili smo da je i to malo materijala što imamo dragocjeno, te da bi to trebali prikazati Oliverovoj publici”, ustvrdio je producent filma Neno Drobnjak.

Dokumentarni film “OLIVERovih  70” odnosno “OLIVER – mala priča o velikom pjevaču i njegovom posljednjem koncertu“ premijerno će biti prikazan u sklopu programa Pula Film Festivala uoči prve godišnjice smrti tog istaknutog umjetnika i to u subotu 20. srpnja nakon svečanosti dodjele nagrada.

Autor:Dnevno/M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.