Foto: Screenshot

FILM ‘GENERAL’ JE PRAVI HIT U AUSTRALIJI: Karte rasprodane u rekordnom roku, a sav prihod usmjeren u Hrvatsku

Autor: Dnevno

Gotovo da ne postoji film koji je od osamostaljenja Hrvatske izazvao toliki interes medija i publike kao film “General”. Životnu priču Ante Gotovine u režiji Antuna Vrdoljaka u samo dva mjeseca u hrvatskim je kinima gledalo više od 75 tisuća gledatelja, a interes ne jenjava ni izvan granica Hrvatske.

Potkraj listopada film je krenuo na kanadsku turneju, a od srijede stiže u kinodvorane i hrvatske klubove diljem Australije. Stanovnici Sydneya, Melbournea, Canberre, Adelaidea, Pertha i Gold Coasta tako će moći gledati jedan od najiščekivanijih domaćih filmova. Riječ je o dosad najvećoj filmskoj turneji hrvatskog filma koja je već sada ostvarila značajan uspjeh, prenosi Večernji list.

Iza turneje stoji udruga The Croatian Project koja je nakon niza pitanja zatražila i dobila ekskluzivna prava za prikazivanje “Generala” od produkcijske kompanije Kiklop te je za turneju pripremila i engleski prijevod.

“Jako smo zadovoljni. U samo 24 sata prodali smo 50 posto ulaznica u kinodvoranama, a sad sa sigurnošću možemo reći da su gotovo sve karte rasprodane”, kazala je jedna od organizatorica, Lidia Kukulj-Tinelli, inače jedna od najpoznatijih australskih TV voditeljica i influencerica koja će biti zadužena za vođenje programa uoči projekcija koje se željno iščekuju.

“Pozvani su svi utjecajni Hrvati i svi su se rado odazvali. Od sportaša, poduzetnika, konzula, influencera… Dolaze i članovi Hrvatske katoličke misije – dodaje Kukulj-Tinelli. Australske projekcije pozdravio je i redatelj Antun Vrdoljak istaknuvši kako se posebno veseli što će na projekcijama biti i neki od njegovih prijatelja koje je upoznao upravo ratnih 90-ih za vrijeme posjeta Australiji.

“Veselim se što će gledatelji imati priliku vidjeti jedan mali dio onoga što smo mi proživjeli u Domovinskom ratu. Želim im da dožive dio onog zanosa kojim je hrvatski narod stvarao svoju slobodu”, rekao je redatelj.

Prihod usmjeren u Hrvatsku




Zanimljivo je i da će sav prihod od ulaznica biti usmjeren u Hrvatsku.

“Sve što skupimo od prodaje ide producentima filma. “General” je prvi igrani film s visokim budžetom i još nije isplaćen do kraja tako da je obveza nas iseljenih Hrvata da se uključimo u cijeli projekt i pomognemo koliko možemo”, ističu iz organizacije.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.