
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Pripremite ovu neodoljivu poslasticu za blagdan Svih Svetih – nećete požaliti!
Sastojci:
250 g mljevenih badema
250 g šećera u prahu
1 vrećica vanilin šećera (10 g)
1 jaje srednje veličine
40 ml maraskina (ili 20 ml maraskina i 20 ml rakije po izboru)
20 g izribane gorke čokolade (2 rebra)
Priprema:
U posudi pomiješajte sve sastojke osim čokolade, tako da nastane glatka smjesa. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela – za favete sa i bez čokolade. U jedan dio izribajte gorku čokoladu i umiješajte ju u smjesu. Oba dijela smjese pokrijte i odložite da odstoje 15-20 minuta. Dlanovima oblikujte kuglice i stavite ih na lim za pečenje, te ih pritisnite prstima kako bi dobile oblik žetona. Pecite na 100 °C oko 30 minuta.
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’
Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud
Kruh od kestena: Kulinarski užitak jeseni