FOTO: Cropix

Hrvatskoj čak devet 12-ica od publike, Švicarcu samo jedna: Nevjerojatno, kako je pokradena Hrvatska

Autor: G.B.

Najbolje mjesto na Eurosongu od proglašenja samostalnosti osvojio je sinoć Istrijan Marko Purišić, koji je u Malmu kao Baby Lasagna izveo pjesmu “Rim Tim Tagi Dim”.

Bolji od njega, samo kad su glasovi žirija u pitanju, bio je tek Švicarac Nemo, odnosno nebinarna osoba koja predstavlja Švicarsku, koja je osvojila ukupno 591 bod, dok je Baby Lasagna imao 547 glasova što žirija, što publike.

Međutim, veliku prednost Istrijanu dali su upravo glasovi publike kojih je osvojio najviše od svih – 337, a nakon natjecanja objavljeno je i koje su države najviše dale glasova Hrvatskoj.

FOTO: Screenshot

Totalni nesrazmjer bodova

Kako je iz tablice vidljivo, maksimalnih 12 glasova publike Hrvatska je dobila od čak devet država, što je u velikom nesrazmjeru s glasovima žirija gdje je ”maksimalac” Lasagna osvojio tek od Srbije i Cipra, a od brojnih država nije dobio niti jedan glas. Publika mu je naklona bila ponovno u Srbiji, a 12 bodova još je dobio od: Albanije, Austrije, Azerbejdžana, Danske, Islanda, Irske, Norveške te Slovenije.

Baby Lasagna još je po 10 bodova, kada se gledaju isključivo glasovi publike, dobio od čak 12 država – Australije, Estonije, Finske, Njemačke, Litve, Luksemburga, Malte, Nizozemske, Poljske, Švedske, Švicarske te Ukrajine.

Hrvatska čeka svog junaka: Evo kada dolazi Baby Lasagna u Zagreb, sprema se posebno iznenađenje
Od ostatka svijeta osvojila je pak 8 boda. Hrvatska ni u jednoj državi nije ostala bez bodova, dok je kod žirija s nulom prošla u čak šest država. Za usporedbu, Švicarac Nemo u samo je jednoj državi osvojio maksimalnih 12 bodova, i to u Ukrajini.

Foto: Livio Andrijic / CROPIX

Europa podržala Izrael

No, ono što je za brojne obožavatelje bilo šokantno bilo je kada su voditelji objavili koliko je Izrael osvojio bodova od publike. Naime, njihova Eden Golan sa svojom je pjesmom osvojila čak 323 glasa i tako se plasirala na drugo mjesto po glasovima publike, dok je od žirija osvojila tek 52 glasa i pala na 12. mjesto.

Od publike su po 12 bodova dobili u: Australiji, Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Nizozemskoj, Portugalu, San Marinu, Španjolskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu te u ostatku svijeta koji je također imao prilike glasovati.
Pogledajte kako je neočekivani pobjednik slomio palac, ali i trofej

Hrvatska, s druge strane, niti po glasovima žirija, ali niti po publici, nije Izraelu dodijelila niti jedan bod.

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.