Foto: Screenshot/Nova TV

Evo čime se danas bave bivši kandidati Masterchefa: Najmlađi već ima svoj restoran

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Popularno kulinarsko natjecanje Masterchef iz sezone u sezonu privlači ne samo nove gledatelje, već i kandidate. Osim što amaterskim kuharima show posluži kao odskočna daska, u velikoj mjeri natjecateljima mijenja živote, ali utječe i na samu gastro scenu u Hrvatskoj.

U to se uvjerila i nekolicina bivših kandidata. Robert Predrag Žmire bio je jedan od natjecatelja 2011. godine, a pobjeda mu je za dlaku izmakla. Nakon sudjelovanja u showu karijera mu je strelovito krenula nabolje, pa je danas vlasnik čak dva restorana u Trogiru.

Osvrnuvši se na svoje iskustvo, za pobjedu kaže kako mu je izmakla jer u tortu nije stavio žele. “Rekao sam da ću istetovirati kesicu želatine, kesica koja u to doba nije koštala niti 2 kune mene je koštala 200 000 kuna”, prisjetio se nedavno kroz šalu u emisiji In Magazin.

Foto: Screenshot/Nova TV

Modna dizajnerica postala kuharica

Deset godina nakon njega, za laskavu titulu najboljeg kuhara borila se Gorana Milaković u Splitu. I njoj je pobjeda promakla, no smatra kako su joj se snovi ipak ostvarili jer danas ima svoj bistro gdje primjenjuje sve što je naučila u showu.

“Istina je da Masterchef mijenja živote. Vidi se po meni, jedan modni dizajner je postao kuhar. Mijenja ali pozitivno, treba se prepustiti, vjerovati svojim osjećajima i to je to. Naučila sam biti strpljiva, tolerantna, svašta nešto sam naučila, ma naučila sam kuhati”, komentirala je.

Istaknula je kako se itekako isplatilo što je imala naviku sve zapisivati. Mnogima je možda djelovala kao štreberica zato što je imala šalabahtere i bilježnice sa sobom, no ona ne žali. Osvrnuvši se na nove kandidate, kaže kako ne smiju razmišljati o finalu ako žele pobijediti.

Hana se već davno crvenjela zbog Graše: Tada nije ni slutila da će postati obitelj




Ako je suditi prema njegovom uspjehu, lako moguće kako je sličnu metodu koristio i Luka Veić. On se laskavom titulom najboljeg okrunio 2023. godine te postao najmlađi pobjednik, a prije nekoliko dana je čak preuzeo jedan restoran u Splitu.

“Ja sam uvijek pokušao raditi nešto novo i što do sad nisam radio, ali sam imao bazu otprije od nekog sličnog jela. Tako da što se mene tiče, ja bih uvijek riskirao. To se isto cijeni, i žiri to cijeni jer je to neka druga dimenzija u glavi”, poručio je simpatični Luka.




Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.