Foto: Instagram

EMOTIVNA ZRINKA CVITEŠIĆ: ‘Godine 1995. moji su roditelji sve izgubili, ali opet idu glavom kroz zid’

Autor: Š. P.

Zahvaljujući talentu, radu i brojnim zapaženim ulogama koje je ostvarila u ‘bijelom svijetu’, glumica Zrinka Cvitešić postala je prava promotorica Hrvatske. Prepoznao je to i Hrvatski kulturni klub te joj dodijelio nagradu za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2019. godinu.

Na dodjeli nagrada Zrinka je s gledateljima podijelila nekoliko detalja iz djetinjstva, nazivajući ih “tajnom njezina uspjeha”.

“Ova današnja nagrada, kao i sve ostale, ima najmanje veze sa mnom, i to je najmanje moja zasluga. Moj dosadašnji mali uspjeh ima svoj recept, a ja ću vam otkriti njegove sastojke”, rekla je Zrinka.

“Sad bi moj tata rekao da Turanj nije selo, već predgrađe, ali ja ću reći ‘selo’. Selo odgaja dijete koje ne zna što su granice, ali vrlo dobro zna što je osjećaj pripadanja”, ispričala je.

“Potrebni su vam roditelji koji voze polovan auto dovezen iz Njemačke, ali dijete ima koncertni klavir u sobi, vjerojatno jedino dijete u selu tada. Godine 1995. moji su roditelji sve izgubili, ali opet idu ‘glavom kroz zid’, jer dijete želi ići studirati u Zagreb, a to košta”, prisjetila se glumica.

“Za uspjeh vam treba i jedna sestra koja vam pred ispitni koncert iz klavira namjerno slomi mali prst jer joj ide na živce vaše učestalo vježbanje. U tom trenutku se kod vas rađa čelična volja za uspjehom. Koncert je svejedno odrađen s longetom od dvadeset centimetara”, otkrila je Zrinka.

Zahvalila se bakama, djedovima, učiteljicama i svim drugim pojedincima zbog kojih je danas uspješna glumica. Istaknula je i da joj je neugodno jer je najmlađa osvajačica ove nagrade. “Ima ljudi koji su je trebali dobiti puno prije mene”, rekla je Zrinka.
 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zrinka Cvitesic (@zrinkacvitesicprofile)
Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.