Foto: Instagram

EMOTIVNA OBJAVA HANE HADŽIAVDAGIĆ TABAKOVIĆ: ‘Jela sam kekse stare 40 godina i konzerve od kojih su mačke umirale, a maštala o čokoladi’

Autor: L.B.

Novinarka i influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković (37) na društvenim mrežama često objavljuje detalje iz svog privatnog života. Tako je objavila i crticu iz djetinjstva, pri čemu se prisjetila života u Sarajevu za vrijeme okupacije.

“Imala sam samo sedam godina i skoro završen prvi razred osnovne škole kada je Sarajevo okupirano. Cijeli rat ostala sam u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva, napisala je influencerica.

Objavila je nekoliko storya u kojima je prepričala neke detalje iz tog vremena. Za svoje djetinjstvo je rekla kako je unatoč tome što je bila dijete razvedenih roditelja, bilo divno, razigrano i bezbrižno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hana Hadžiavdagić Tabaković (@hana)




‘Jela sam kekse stare 40 godina i konzerve od kojih su mačke umirale’

Međutim, sretno djetinjstvo prekinuo je rat, o kojem kaže:

“Sarajevska opsada sa 1.425 dana jedna je od najdužih u povijesti modernog ratovanja. Cijeli rat ostala sam u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva. Pohađala sam osnovnu školu u podrumu, učila čitati i pisati uz svijeće.

Foto: Screenshot/Instagram

Jela kekse stare 40 godina (zalihe iz Vijetnama) i Ikar konzerve od kojih su čak i mačke umirale, a maštala o čokoladi”, napisala je Hana.




‘Bez obzira na sve, ja sam kozmopolit, građanin svijeta’

U rodnom je Sarajevu, kako piše u emotivnoj objavi, skupljala, metke, gelere i čahure po dvorištu, a priznala je i da svojim pratiteljima piše o ratu kako bi uvidjeli koliko su sretni što odrastaju i žive u boljim vremenima.

“Svako vrijeme je bolje od te duge, krvave, strašne i izgubljene četiri godine. Bez obzira na sve, ja sam kozmopolit, građanin svijeta… Naučena i odgojena da volim pa čak i one koji me povrijede. Ljude ne dijelim po nacionalnosti, vjeri, boji kože ili seksualnom opredijeljenu, nego po dobroti i zloći”, zaključila je Hana na Instagramu.

Foto: Screenshot/Instagram

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.