Elton John u srpnju 2011. u Areni Zagreb

Autor: V.T.

Jedan je od najuspješnijih britanskih pop-glazbenika s 46 objavljenih albuma stiže iduće godine u Hrvatsku. Ulaznice za koncert u prodaji ću biti već od 20. prosinca.

Dvije godine nakon koncerta u pulskoj Areni, Sir Elton John opet dolazi u Hrvatsku. Ovoga puta koncert će se održati u Zagrebu 11. srpnja 2011. Organizator koncerta je Lupa Promotion, a ulaznice za koncert bit će u prodaji već od 20. prosinca, javlja Večernji list. Ograničen broj od deset tisuća ulaznica moći će se kupiti na prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 330 do 700 kuna.

Sir Elton Hercules John, rođen kao Reginald Kenneth Dwight, 1947. godine, svestrani je umjetnik. Naime, on je pijanist, pjevač, glumac, tekstopisac, skladatelj, ali i glazbeni producent. Jedan je od najuspješnijih britanskih pop-glazbenika. U svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri John je objavio 46 albuma, a prodao je više od 400 000 000 primjeraka. Nagrađen je sa pet Grammy nagrada, kao i s jednim Oscarom za Filmsku glazbu.

Časopis “Rolling Stone” stavio ga je na 49. mjesto liste 100 najvećih glazbenika svih vremena. 1994. godine dobio je svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame muzeju, Cleveland, Ohio, SAD.

Krajem 80-ih godina 20. stoljeća aktivno se uključio u borbu protiv AIDSA. 1998. godine Britanska Kraljica dodijelila mu je titulu Sir. Poznat je po svojoj velikoj kolekciji naočala i skupocjenih automobila (Rolls-Royce, Ferrari, Jaguar, Aston Martin V8 Vantage, Bentley).

Priznao je svoju seksualnu orijentaciju kao biseksualac, a otvoreno je govorio i o svojim porocima, pretjeranoj rastrošnosti, problemima s alkoholom i kokainom.

Autor:V.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.