Instagram

ELLA DVORNIK O STERILIZACIJI ŽENA U HRVATSKOJ! Otkrila što misli i pozvala na raspravu: Treba li promijeniti zakon?

Autor: Dnevno

Najpoznatija influenserica Ella Dvornik objavila je na svojem Instagram profilu zanimljivu objavu kako bi potaknula raspravu o sterilizaciji žena u Hrvatskoj. Zamolila je svoje fanove da joj napišu što misle o ovoj problematici.

“U Hrvatskoj je na snazi Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece iz 1978. godine gdje se prema čl. 8 sterilizacija može izvršiti kod žene koja je napunila 35 godina. Kod žena mlađih od 35 godina, sterilizacija se može izvesti ako bi im život bio ugrožen trudnoćom ili rađanjem (najčešće nakon izvršenog trećeg carskog reza ili komplicirane posljednje trudnoće) te kod žena kod kojih postoji potvrđeno medicinsko saznanje kako će roditi dijete s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama”, napisala je Ella i objavila tekst na svoj Instagram Story.

“Meni je smješno da država odlučuje umjesto žene smije li podvezati jajnike i s koliko godina”, komentirala je Ella.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.