Foto: Unsplash, Ilustracija

EKSPRESNO IZVUKLI DJECU IZ KINA: Roditelji bijesni zbog novog crtića: ‘Bez zadrške pred oči našoj djeci’

Autor: Dnevno.hr

U kina je stigao novi animirani film iz produkcije mega filmske kuće Walt Disney Animation koji je izazvao lavinu reakcija u regiji.

Crtić “Čudesni svijet” je uzburkao duhove među roditeljima zbog sadržaja i onoga što sami likovi ove priče predstavljaju.

Ideologija?

Film se vrti oko obitelji opisane kao “legendarne obitelji istraživača” koja pokušava ploviti neistraženom, tajanstvenom zemljom zajedno sa šarolikom ekipom koja uključuje nestašnu mrlju, tronožnog psa i mnoštvo proždrljivih stvorenja. No, ono što je nekim roditeljima promaknulo jest to da je glavni junak homoseksualac.

Podsjećamo, zbog posljednjih Disneyevih filmova već se pobunilo nekoliko organizacija i pojedinaca, a jedan od onih koji su najavili svojevrsni bojkot te popularne dječje tvornice filmova jest nogometaš Dejan Lovren koji je izjavio da ne želi da njegova djeca gledaju Disney filmove.

Oko “Čudesnog svijeta” podigla se bura u susjednoj Srbiji gdje su za vrijeme prikazivanja filma roditelji s djecom demonstrativno napustili kino dvoranu.

Društvene mreže gore

I društvene mreže pune su komentara oko ovog filma, u kojima, nažalost, ne manjka govora mržnje. Na sreću, ima i onih koji u sadržaju novog animiranog filma ne vide nikakve kontroverze.

“Ovo je guranje WOKE ideologije bez zadrške, direktno pred oči našoj djeci”,  “Sramota, fuj, opet pede**. Dajte se više okanite, zašto se sve mora gurati na silu?”, neki su od komentara nezadovoljnih roditelja.




“Pa šta sad, to je danas normalno. Bitno je da u crtiću promiču ljubav”, napisala je jedna kojoj ne smeta sadržaj kontroverznog crtića.

Najavu za crtani film možete pogledati ovdje:




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.