foto:Coolinarka/meeedoo

DUKAN PITA SA SIROM: Savršen omjer sastojaka! ‘Mogla bih živjeti od sira i jogurta! Dukan dijeta je odlična!’

Autor: Dnevno

Da i na dijeti itekako možemo uživati u slatkom pokazuje i ovaj divan recept za Dukanovu slatku pitu sa sirom, a koja je napravljena u skladu s Dukanovom dijetom.

“Mogla bih živjeti od sira i jogurta! Dukan dijeta je odlična za mene. Nisam bogzna kako dobra kuharica ali svi recepti za sada su tako jednostavni da je teško da ti nešto ne ispadne dobro. Radila sam sinoć ovu pitu od sira, ispala je odlično, zasitna je!”, komentirala je jedna gospođa koja je trenutno na Dukan dijeti, dok je druga kazala da je pita zbilja fenomenalna.

Mi donosimo recept sa savršenim omjerom sastojaka za pitu koja će vas zasladiti i zasititi!

SASTOJCI za 5 osoba

2 jaja
malo zaslađivača
200g nemasnog jogurta
1 žličica gustina
pola praška za pecivo
4 žlice mekinja
arome (vanilija, cimet, đumbir, muškatni oraščić, korica limuna)

NADJEV

250g posnog sira
1 jaje
zaslađivač
cimet, korica limuna




PRIPREMA

Posebno zamutiti bjelanjke sa prstohvatom soli, posebno žumanjke. U žumanjke staviti sladilo, ekstrakte, gustin, prašak za pecivo, jogurt i koricu limuna i mekinje. Spojiti dvije smjese zajedno. Pomiješati 1 jaje sam sirom, cimetom, koricom limuna. Pola smjese staviti peći na 5 min u pećnicu. Izvaditi iz pećnice staviti nadjev od sira i gore preliti ostatak biskvitne smjese. Peći oko 20 min na 180 stupnjeva.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.