Foto: profimedia

DUA LIPA miješa pojmove: Tvrdi da su Srbi izmislili povijest Kosova, a za ćevape i sarmu misli da su ‘albanski specijalitet’?!

Autor: Maja Štefanac

Engleska pevačica porijeklom iz Albanije Dua Lipa (25) u intervjuu za magazin “Rolling stones” dala je intervju povodom srpske okupacije Kosova.

Sramotne tvrdnje o stanju na Kosovu u vrijeme rata iznijela je Albanka, koja tvrdi da su Srbi njenog pokojnog djeda tjerali da mijenja povijest, prenosi Telegraf.

“Moj djed sa očeve strane je pisao knjigu o svemu što se događa”, započela je Lipa.

“Kada se okupacija dogodila, srpske snage htijele su da moj djed prepiše povijest. On je odbio i izgubio posao. Tako da je deo onoga ko sam ja da se zalažem za stvari u koje verujem.” Njezin brat Đin Lipa (15) podijelio je objavu Instagram profila koji se naziva tim Albanaca, a koji je podijelio Lipinu priču, te je napisao:

“Naš sjajan i neustrašiv djed. On je radio tako vrijedno tokom srpskog fašističkog režima da napiše albansku povijest i pokaže svijetu tko smo mi stvarno. “Ponosan na Seita Lipu – napisao je Đin.”

Podsjetimo, Dua Lipa je prije nekoliko mjeseci isprovocirala javnost kada je leskovački ajvar prikazala kao albansko jelo u jednoj emisiji, a potom je ponovila istu stvar, pa je prisvojila i ćevape.

Naime, Lipa koja je rođena na Kosovu, na društvenim mrežama objavila je video snimak u kojem se vidi kako sa užitkom jede ćevape, a tom prilikom ih je predstavila široj javnosti kao “albanski specijalitet”.




Pjevačica je na “albanski jelovnik” dodala još dva jela – sarmu i pitu, promovirajući ih kao tradicionalna albanska jela, koja je voljela jesti dok je bila mala.

 – Moja mama je uvijek kuhala tradicionalna jela, kao što je pita. To je jelo sa špinatom, sirom i korama. Jako je ukusno i to mi uvijek nedostaje kad sam na turneji. Isto tako volim sarmu – rekla je tada Dua.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.