Držao propovijed kod kolodvora u Zagrebu, čovjek ga napao: Njegov odgovor potaknuo bijes

Autor: N.K

“Ja vam kažem da su oni moji prijatelji”, galamio je čovjek ispred panela na kojem piše “Isus oprašta grijehe” na ulazu u pothodnik ispod Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu. Tako započinje snimka “proroka na Glavnom kolodvoru” koja ovih dana kruži društvenim mrežama.

Nije poznato kada je snimka nastala, ali jasno se može vidjeti kako čovjek gotovo histeričnim glasom stoji na povišenom i propovijeda o Bogu dok mu dio prolaznika dobacuje.


Jedan od njih je ušao i verbalni obračun s njim pitajući ga kome se on obraća.

“Prijateljima, svima, da se okrenu Bogu”, odgovorio mu je nepoznati prorok i nastavio uzvikivati propovijed unatoč prekidima gospodina kojeg je cijela scena očigledno uznemirila.

“Obraćam se svima, da se okrenu Bogu, od mrtve religije”, vikao je.

“Kojem Bogu, koji je vaš Bog?”, pitao je čovjek koji je ušao u raspravu s prorokom.

“Bog Abrahama, Izaka i Jakova, Isus Krist, sin Božji”, odgovorio je gromoglasno, a na pitanje prolaznika “koji su to ljudi kojima se obraća”, prorok s kolodvora je pokazujući rukom na gomilu prolaznika i putnika odgovorio kako je to većina deklariranih katolika, pravoslavaca.
Držao propovijed na Jelačiću, a onda su ga napali mladići: Njegov odgovor je fenomenalan

Te riječi se nikako nisu svidjele prolazniku koji je već ušao u konflikt, pa je mladom proroku rekao kako time “vrijeđa i diskriminira ljude”.

“Ne, morate se nanovo roditi ljudi, odozgo, Isus vas može spasiti”, vikao je mladić dok mu je prolaznik govorio da uzme stvari i pokupi se doma.

“Ja sam otvorio Bibliju i Bog me spasio”, nastavio je vikati, dok se u pozadini čuo ženski glas koji govori “ajd ti spasi nas i makni se otuda, pliz”.
Sve to nije omelo fanatičnog mladića da nastavi svoju “propovijed” govoreći kako “nikakva religija nas neće spasiti, nikakvi, sakramenti, obredi i pokore jer religiji je od čovjeka”.

Prorok na Glavnom kolodvoru
byu/radioactive-tomato incroatia

“Ništa, samo Bog, jer on mora vaše srce promijeniti, problem je naše srce, a naše srce je zlo”, vikao je propovjednik. Kako se cijeli slučaj završio nije poznato jer u tom trenutku snimka završava.

Kako su ovi začudni prizori izgledali uživo pogledajte OVDJE.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.