Foto: YouTube

Drugo lice Martine Tomčić: S 18 otišla u samostan, dva puta pala na prijamnom u glazbenoj

Autor: B.G.

Operna pjevačica i najstroža članica žirija u popularnim televizijskim talent show-ovima Martina Tomčić Moskaljov gostovala je u podcastu Skeep or Beep bavo! radija. Tatjani Jurić je otkrila da čak dva puta nije prošla na prijamnom za srednju glazbenu školu, te kako je ‘završila’ u samostanu kod časnih sestara u Austriji. Osim toga, poručila je i kako se svi rađamo kao savršeni pjevači.

“Dva puta nisi prošla na prijamnom za srednju glazbenu školu?” – upitala je Tatjana. “To je tada bio kraj svijeta. Imala sam 14 i 15 godina, s 14 sam bila mlada, s 15 sam bila nedovoljno talentirana. Ne bih htjela suditi, ali naprosto veze i vezice se nisu povlačile, a tada je bio veliki interes za upis djece u glazbene škole, što nije slučaj danas. Ja sam vjerovala u svoj talent da će biti prepoznat. S 15 nije, sa 17 je bio u Austriji, pa sam tada upisala program za mladu talentiranu djecu, nisam još bila niti maturirla, a upisala sam Akademiju”, ispričala je Martina.

“U Zagrebu mi nisu dali pjevati, pa evo idem u Graz, a gdje ću živjeti? Dom ne mogu dobiti jer nemam austrijsko državljanstvo? Tata je došao do informacija da tamo postoji samostan časnih sestara koje su Hrvatice i ja sam tamo dobila smještaj i hranu, bilo je to dragocijeno iskustvo”, dodala je.

Foto: Instagram

‘Da s 18 godina nisam otišla u samostan, ne bih bila ja’

Već na početku emisije Martina je priznala Tatjani kako kao kći bivšeg predsjednika Hrvatskog Sabora – Zlatka Tomčića mora više paziti na sve.

“Ja sam dijete političara i onda ti to uvijek ima veću težinu. Ja ne mogu izaći van na prosvjede na cestu, ja nisam građanka u tom momentu nego sam kći bivšeg političara. Ja se zalažem na drugačije načine i malo više promišljam o svemu”, ispričala je te dodala kako je s godinama počela više promišljati i o kritikama koje kao najstroža članica žirija upućuje kandidatima: “Ja ti talent showove i školu pjevanja od Ivane i mene gledam kao priliku da razvijamo bolje društvo. Samo je jedna Whitney Houston, Mariah i Celine su joj se možda približile”, rekla je.

Ines Petrić o planiranju vjenčanja: ‘Zahtjevna sam po tom pitanju, veliki sam esteta’
“Ja da s 18 godina nisam otišla u samostan, mene to iskustvo ne bi definiralo kako je. Djeca moraju znati i što je frustracija i što je neuspjeh. Talent showovi su sjajna prilika da se klinci pripremaju za nešto, da nešto rade, a da to nije ono škola ili zadaća, odnosno nešto što se mora. Npr.: Ako nisi 5. 0 ne možeš na rođendan, ako nisi dobila 5 iz testa ne možeš si kupiti nove tenisice,… – Mene je toga strah, ne show-ova. Druga strana tih showova je ako klinci dolaze s nerealnim očekivanjma, ništa nije napravio, u glavi si je zamislio kako će to izgledati i odjedanput stao na pozornicu i blokirao, ili čak nije, nego se prezentirao i očekuje da ćemo mi svi pasti u nesvjest, a ja kažem – Maco to nije dobro! – i onda je on ljut na mene”, rekla je Martina.
Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.