FOTO: PROMO

Doživjela stotu, a žali samo za jednim mladićem: Zbog neostvarene ljubavi nije se nikad ni udala

Autor: Barbara Grgić

Baka Paola je odrasla u Budinšćini gdje je radila u tamošnjoj školi, posljednje tri godine svog života provodi u Domu Vrhovnik u Dugom Selu. Veliki jubilej najstarije članice Doma Vrhovnik proslavljen je uz rođendansko slavlje jučer 3. studenog 2023. godine uz članove njezine obitelji, korisnike doma i prijatelje.


Nije se nikada udavala, ali je imala dva sina

U svom je životu proživjela mnogo toga.  „Imala sam dva brata i šestero sestara. Nisam se udavala, ali imala sam dva sina, no ostala sam bez njih. Danas su mi najveće veselje moja djeca – praunuci koje jako volim“, kaže baka Paola uz želje da za ove rođendanske dane bude upravo s njima u društvu. „To je za mene raj!“

Osim rada u školi, gdje se bavila i sportom, voljela je razne hobije poput šivanja, ručnih radova i izrade goblena, a pjevala je i u zboru. „Rado sam slušala ljude, u razgovorima i našim odnosima. I nitko me nije živcirao. Slagala sam se sa mnogim stvarima i prihvaćala ih u životu. Nisam nikad nikome prigovarala. Sa svima sam si bila dobra. Ne ljutim se na nikoga, čak niti kad me slučajno uvrijede. Volim sve i oni vole mene.“

KOJA JE TAJNA STOGODIŠNJAKA? Stručnjaci pronašli zajedničke osobine pa savjetuju ove zdravstvene navike

U životu žali samo za mladićem koji ju je volio, ali joj to nije nikad rekao

U mladosti je bilo dana kad su mnogi bili ljubomorni na nju zbog ljepote ili dobrih stvari  koje su joj se događale u životu, a za jednom stvari žali: „Bio je jedan mladić koji me volio, ali mi to nikad nije rekao. Da je barem rekao na vrijeme, sve bi bilo drugačije. “
Slavlju se pridružio i gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian sa suradnicima koji je baki Paoli predao prigodan poklon. „Danas imamo čast obilježiti stoti rođendan, puno stoljeće. Zahvaljujem joj što je baš stoti rođendan proslavila u Dugom Selu i odabrala ovaj grad da u njemu provodi svoje dane. Njezine godine pričaju nam priču i znače nam nadu da život vrijedi živjeti. Dugo Selo je grad sa jednim od najvećih vitalnih indeksa u Hrvatskoj. Imamo mnogo mladih i imamo ljude koji su doživjeli puno godina što nam daje nadu u budućnost i još više snage da idemo dalje“, rekao je Panian.

ZNANSTVENICI OTKRIVAJU: Evo tko će doživjeti stotu

‘Još je uvijek puna života’

Na slavlju je baku Paolu dočekala torta, baloni, cvijeće i darovi, a i zasviralo se njoj u čast. „Nisam baš bila sretne ruke u životu, pa nisam nikad ni vjerovala u sreću. Ali mogu reći da mi je sada ljepše nego kad sam bila mlada. Tu nema ljubomora i loših odnosa“, istaknula je. Zahvalila je svima koji su joj pomogli u životu kad joj je bilo potrebno.

„Vedre je naravi i svi ju vole. I kod nas u domu iako vremešna još uvijek je puna života, optimistična, radoznala i vedra. Rado s nama priča o svojem životu i radu. Sada se voli družiti, pričati, gledati TV, još uvijek prošeće u dvorištu, voli i muziku i ples“, kaže ravnateljica Doma Jadranka Vrhovnik.
Kako biti zdrav i doživjeti stotu? Tajne otkriva autorica koja je živjela s najdugovječnijim narodom!

Boravkom u domu stekla je mnoge nove prijatelje, a često se druži s obitelji koja ju redovito posjećuje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.