Foto: Depositphotos

Donosimo recept za originalni burek sa sirom: Ovako ga spremaju u vrhunskim pekarnicama!

Autor: 7dnevno

Donosimo recept za originalni burek sa sirom. Ovako ga spremaju u vrhunskim pekarnicama.

Sastojci:
1 pakiranje tankih kora za savijače
500 g svježeg sira
200 ml vode
100 ml suncokretova ulja
sol

Priprema:
Na dno stavite tri kore, tako da vise preko ruba posude za pečenje. Tri kore ostavite sa strane za kraj. Ako nemate lim za pečenje bureka, možete iskoristiti kalup za tortu promjera oko 25 cm. Izmiješajte vodu i ulje te malo soli, po ukusu. Poprskajte kore, namrvite malo sira. Stavljajte po dvije kore i prskajte mješavinom vode i ulja te namrvite svježi sir na svaku dok ne potrošite sastojke pa prekrijte s tri kore koje ste na početku odvojili. Ugurajte višak koji visi preko kalupa u kalup kako biste dobili klasični oblik bureka. Pecite na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta, znat ćete da je burek gotov kad dobije zlatnožutu hrskavu koricu.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.