
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’
Domaći rezanci teško se mogu usporediti s brojnim kupovnim rezancima, a tako ih je lako napraviti. Pripremite ukusnu tjesteninu i kombinirajte s raznim jelima.
Sastojci:
2 šalice brašna (oko 250 g)
2 jaja
prstohvat soli
Priprema:
Na čistoj površini ili u zdjeli prosijte brašno i napravite udubinu u sredini. U nju dodajte jaja i prstohvat soli. Polako miješajte jaja vilicom, postupno unoseći brašno sa strane dok se tijesto ne počne oblikovati. Kada se tijesto počne skupljati, počnite ga mijesiti rukama dok ne postane glatko i elastično. Ako je previše suho, možete dodati malo vode, a ako je previše ljepljivo, dodajte malo brašna. Nakon što dobijete kompaktno tijesto, oblikujte ga u kuglu.
Zamotajte ga u prozirnu foliju ili pokrijte vlažnom krpom. Ostavite tijesto da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike 30 minuta do 1 sat. Potom ga tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini. Kada dobijete željenu debljinu, tijesto možete rezati na željene oblike.
Rezance možete rezati na tanke trake nožem ili koristiti stroj za rezanje tijesta, ako ga imate. U velikoj posudi prokuhajte dovoljno vode i dodajte malo soli. Kada voda proključa, dodajte tjesteninu. Kuhajte 2-4 minute, ovisno o debljini i veličini. Rezanci će biti gotovi kada isplivaju na površinu i postanu mekani. Odmah ocijedite tjesteninu. Ukusne rezance možete poslužiti uz juhe, wokove ili omiljeni umak.
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’
Sladoled za hladnije dane: Spoj vanilije i zanimljivih začina za idealan blagdanski ugođaj
Iznenadit ćete se odgovorom na pitanje rade li bolju rakiju Srbi ili Hrvati
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa