
Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom
Sastojci:
2 srednja krumpira (oko 300 g svaki)
500 g brašna (tip 500)
1 kvasac (oko 7 g)
1 žlica šećera
1 žličica soli
2 žlice maslinova ulja (ili drugog ulja po izboru)
200 ml mlake vode
Priprema:
Operite, ogulite i narežite krumpire na manje komade i kuhajte ih u posoljenoj vodi dok ne postanu mekani. Nakon što se skuhaju, ocijedite vodu i dobro ih zgnječite kako biste dobili pire. U posebnoj zdjeli pomiješajte kvasac, šećer i mlaku vodu. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta dok se kvasac ne aktivira, odnosno dok ne počne stvarati mjehuriće na površini. U veliku zdjelu uspite brašno i sol. Dodajte pire od krumpira i aktivirani kvasac. Miješajte sve sastojke dok ne dobijete kompaktno tijesto.
Tiramisu sa svježim jagodama: Voćna nota u popularnom desertu
Premjestite tijesto na blago pobrašnjenu površinu i mijesite ga otprilike 10-15 minuta ili dok ne postane glatko i elastično. Ako je previše ljepljivo, dodajte malo brašna. Vratite tijesto u zdjelu, premažite ga maslinovim uljem i pokrijte krpom. Ostavite ga na toplome mjestu oko 1- sata ili dok se ne udvostruči. Premažite kalup za pečenje maslinovim uljem ili ga obložite papirom za pečenje. Prebacite tijesto u kalup i oblikujte ga prema želji. Ponovno ga pokrijte krpom i ostavite još 30-60 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prije nego što stavite kruh u pećnicu, možete ga premazati s malo maslinova ulja i posuti solju ili sjemenkama po želji. Pecite ga oko 30-40 minuta ili dok ne postane zlatnosmeđi. Izvadite kruh iz pećnice i ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta prije rezanja.
Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom
Internet bruji o ovim kolačima: Osim neobičnog okusa, bogat je izvor bjelančevina
Veganski bolonjez: Oduševljava i ljubitelje mesa
Rolada od kestena i čokolade: Očaravajuća harmonija okusa