Foto: Neja Markičević/CROPIX

‘DNO!’ Bivšu zvijezdu HRT-a naljutio potez te televizije prema Mislavu Bagi: ‘Dao joj je toliko puno’

Autor: Dnevno.hr/Š. P.

Iako je na HRT-u proveo dugih petnaest godina te upravo tamo napravio svoje prve novinarske korake, državna televizija odlučila je vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Mislava Bage staviti na sam kraj podnevnog Dnevnika.

Dnevnik je otvoren pričom o sjednici Vlade, a nakon niza dnevnih aktualnosti, među kojima su i vremenska prognoza te ulični zagrebački festival Cest is the best, svoju minutu na samom kraju Dnevnika dobio je i pokojni Bago.

Da odlazi s državne televizije, poznati je novinar najavio krajem 2008. godine. Neslaganja su se navodno užarila nakon što je njegov politički talk-show “Otvoreno” prebačen u kasniji termin. “Na Hrvatskoj televiziji sam već petnaest godina, a posljednjih godinu dana moje poimanje novinarstva se poprilično razlikuje od poimanja novinarstva mojih urednika, pa sam odlučio otići”, izjavio je Bago prelazeći na Novu TV, na kojoj je ostao do svoje smrti.

Hrvatska radiotelevizija razljutila je i svoje bivše zaštitno lice, novinarku Lamiju Alečković, načinom na koji je izvijestila o smrti Mislava Bage.

“Ne može, ne može, ne može se vijest o smrti veličine kakva je Mislav Bago, staviti na kraj dnevnika HRT, kuće kojoj je dao toliko puno, kući za koju je živio i borio se za javni servis! Prije njega se našao čak Cest is the best! Barem u podnevnom, kasnije radi što hoćeš. Dno”, napisala je Lamija na Twitteru.

Podsjećamo, jutros je objavljena vijest da je preminuo Mislav Bago, urednik, reporter i politički komentator koji se informativnom timu Nove TV pridružio 2009. godine.

Novinarsku karijeru započeo je kao novinar-istraživač na HRT-u u redakciji TV parlamenta. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog sabora te je do danas, kao novinar, pratio više od 30 izbora u Republici Hrvatskoj.




Bio je urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu kasnije postaje urednik i reporter na Novoj TV. Od početka sudjeluje u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora do izbora za Europski parlament, prati sve značajne društvene i političke događaje u zemlji, kao i važne događaje u inozemstvu poput američkih izbora ili zbivanja u institucijama Europske unije. Dobitnik je niza novinarskih nagrada, a 2013. godine ga je Europski pokret BiH proglasio regionalnim novinarom godine.

Trostruki je dobitnik nagrade HND-a, koji ga je 2006. proglasio i novinarom godine. Stipendist je USAID-a, u okviru čega je pohađao desetke stručnih usavršavanja u SAD-u, a bio je pozvan, zajedno sa svega 20 novinara iz cijelog svijeta, da uživo prati debatu Obama-McCain u sklopu američkih predsjedničkih izbora 2008.

Kao stipendist Vlade Narodne Republike Kine bio je jedan od 20 novinara u posjetu Kini, a pohađao je i seminare u organizaciji Europske komisije i Vijeća Europe.

PRIJATELJICA MISLAVA BAGE KROZ SUZE: ‘Jučer smo se čuli. Ništa nije ukazivalo na ovo. Oprostite, ne mogu…’

(FOTO) SEVERINA SE PRISJETILA PRIJATELJSTVA S BAGOM: Shrvana pjevačica objavila fotke njihovih druženja

Autor:Dnevno.hr/Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.