fbpx
Foto: Ivana Ivanovic/ PIXSELL, Tomislav Miletic/24sata

‘DJEVOJČICA SA SRCEM SRNE I MASKOM LAVA’ Neprežaljena glumica Dolores Lambaša napustila je ovaj svijet prije osam godina

Autor: T. Š.

Osam je godina prošlo kako nas je napustila neprežaljena glumica Dolores Lambaša. Bile su joj tek 32 godine kad je doživjela tešku prometnu nesreću pokraj Slavonskog Broda.

Dolores je posebno bila vezana za obitelj, a njena majka Alma Petrović i danas teško nalazi utjehu. Na groblje svoje kćeri odlazi često, no to joj, kazala je prošle godine neutješna majka, ne pomaže. Teško joj je i vidjeti ju na televiziji.

“Kad je vidim na televiziji čini mi se kao da je tu, kao da je živa. Šok je kad upališ slučajno pa vidiš ili ako mi jave da je na televiziji. Što mi to vridi kad mog diteta nema. Svaki 23. mi je grozno, ali i ne samo tada nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dite, živjela san za nju, mučila se i sve. Grozno se osjećam”, izjavila je ranije Alma Petrović, pišu 24sata.

Foto: Davor Puklavec/24sata

Dolores je rođena u Šibeniku 1981., gdje je završila jezičnu gimnaziju i Glazbenu školu ‘Ivana Lukačića’.  Pohađala je solo pjevanje, glasovir, gitaru te povijest glazbe i dirigiranja.

Glumila je u nekoliko filmova, a proslavila se i ulogama u serijama i sapunicama, poput ‘Odmori se, zaslužio se’, ‘Zauvijek susjedi’, ‘Najbolje godine’

Posljednje glumačko ostvarenje napravila je u seriji ‘Ruža vjetrova’. Na snimanju serije zbližila se s kolegom Stojanom Matavuljem (59), glumcem koji  je skrivio prometnu nesreću u kojoj je izgubila život. Matavulj je zbog toga osam mjeseci proveo u zatvoru.

Doloresina prijateljica Martina Mijić ispričala  je za 24sata kakva je glumica bila kao osoba.

“Na momente je bila divlja lavica s dušom preplašenog janjeta. To je bila moja Dolores. Djevojčica sa srcem srne i maskom lava”, rekla je Martina.
Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.