Divan kruh s bučinim sjemenkama, izuzetno zdravim i dobrim za probavu

Autor: T.Š.

Ukusan kruh s bučinim sjemenkama pripremite uz jednostavan recept i uživajte u neodoljivom okusu i mirisu domaćeg kruha sa izuzetno zdravim sjemenkama koje vrlo blagotvorno djeluju na probavu.

Sastojci:

350 g pšeničnog brašna
250 g raženog brašna
2 žličice soli
1 žličica šećera
1 suhi kvasac
400 ml tople vode
150 g bučinih sjemenki

Priprema:

Prosijano pšenično i raženo brašno pomiješajte, dodajte sol, šećer i suhi kvasac, lagano ulijte toplu vodu i s nastavkom za tijesto mijesite mikserom oko 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite ga pokrivenog krpom oko sat vremena. Odvojite žlicu bučinih sjemenki za posipanje. Na pobrašnjenoj površini premijesite tijesto s bučinim sjemenkama, oblikujte u veliku kuglu te stavite na lim obložen papirom za pečenje i ostavite još oko 1 sat prekriveno krpom. Kruh premažite vodom i pospite preostalim sjemenkama. Pecite 15 minuta na 200 °C, zatim smanjite na 180 °C i pecite još oko 50 minuta.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.